I uke 12 var 1 NA skog/friluft og landbruk på vintertur på Haddelandsheia i Hægebostad. I det området som tidligere var Lyngdølenes vinterutfartssted. Det småkupperte området er absolutt verdt et besøk, et supert sted for en skitur. I tre grupper gikk vi sørover fra fylkesvei 42.  Målet var en liten myr noen kilometer lenger sør der vi skulle slå leir. Elevene byttet på å dra pulk og orientere. På grunn av mildværet de siste dagene var det noen steder utfordrende å komme over bekkene og vannene måtte vi gå rundt. Med godt samarbeid endte alle elevene og pulkene opp på leirplassen. Der ble teltene satt opp og det ble gravd sittegroper både i og utenfor teltet.

Når teltene stod stramme og fine gikk de fleste på Blåberget, en topp enda lenger sør. Dessverre var det lavt skydekket så sikten var litt kort men ryktene sier at utsikten skal være meget bra på en flott dag. Turen ned igjen ble veldig bra. Etter som hylene og latteren flyttet seg nedover lia var det bare dusinvis av hull etter fallende skiløpere og to ravner som var igjen på fjellet. Nede ved teltene igjen begyndte det fort å suse i primusene, ikke lenge etter var middagen spist og hoppekonkurransen i gang.

Kvelden ble avsluttet foran bålet med sjokoladekake eller med kosefyring med primusen i teltet for de som syns det fristet mest. Dagen etter stod vi opp til tett regnvær og våte skisko. Leiren ble pakket og vi satte kursen hjemmover. Det ble en bløt tur og mange var gjennomvåte. Der er godt å kjenne naturen helt inn på huden noen ganger. Vi tok oss likevel  tid til enn lunsjpause med primusfyring i teltet før vi gikk den siste biten tilbake til bussen. Når vi slår opp ytterteltet, graver sittegrop og fyrer primus får vi fin lunsj selv om det er vått og været er surt. Det siste stykket tilbake til skolen gikk i høyt tempo. Det var mange som var klare for å bytte ut vått ulltøy med badebukse og hoppe rett i boblebadet på Sørlandsbadet.