KVS Lyngdal
En tur på tunet!
← Tilbake til bloggoversikt

Nå som våren har kommet for alvor, gresset spirer, fuglene synger og sola skinner, er det trivelig å tasse en tur rundt på gården for å se hva som rører seg.

 

IMG_2191Først treffer vi Jarle Jørgensen som er i ferd med å ha siste kjøretime før oppkjøring på traktor. Jarle går første året på Naturbruk, og traktorlappen tilbys på Kvs i samarbeid med Bentz trafikkskole. Det er Ronny fra Bentz som er kjørelærer i dag, og han har mye med Kvs-elever å gjøre. – Det er fine ungdommer. Har hatt mange elever herfra de siste årene. Vi ønsker Jarle lykke til med oppkjøringa om noen få dager!

 

IMG_2204Deretter tar vi turen opp på haugen, der Inga Lill Rossevatn og Tom Kåre Eikeland i 2na som er i full gang med å felle noen store trær i skråningen ned mot hallen. Skogbrukslærer Oddvar Skårland er ikke langt unna. Gliset hans er umulig å ta feil av. Motorsag og sol er en uslåelig kombinasjon. Inga Lill forteller at torsdagene er hennes favorittdager på skolen, for da er det praksis. Jeg spør henne hvordan hun trives. – Jeg trives veldig godt. Kvs har det beste miljøet jeg har opplevd. Har fått mange gode venner her, sier hun med et smil.

 

IMG_2239Videre tar vi turen i stallen- og der er det todelt undervisning for 2nahh. Sprangtrener Dag Olsen er på besøk og har halve klassen, og resten av klassen øver til eksamen. I tillegg er en av våre tidligere elever innom – Åshild Michalsen, hun har tatt hest og hovslagerutdannelsen helt ut og jobber for seg selv som hovslager. Hun synes det er hyggelig å være innom skolen, og forteller at hun har mange fine minner.

bilde (1)I drivhuset har det i det siste vært iherdig aktivitet- Anders Numme har mange prosjekter på gang på Naturbruk. Nå som våren har kommet for fullt er det jo viktig å så og plante, og dette resulterer i hundrevis av små gulrøtter, sukkererter, karseplanter, poteter og mye mer. Siden vi ikke har sommerskole, må dette jo høstes før ferien, og da er det viktig å være tidlig ute! Elevene setter på god musikk og ser ut til å trives godt med jord under neglene.

Vi kommer snart tilbake med en oppdatering på lammingen!
God vår så lenge!

 

"Jeg har verdens beste jobb. Elevene mine har kombinert skole med en livsstil full av av spenning."
Kristen Videregående Skole Sør – Lyngdal
Agnefestveien 225
4580 Lyngdal

Telefon 38 33 06 00
faks 38 33 06 06
post@kvs-lyngdal.no
© 2017 KVS-Lyngdal AS (989 032 402), Agnefestveien 225, 4580 Lyngdal. Webdesign av Remi A. Netteland / mesor.no