Nå som våren har kommet for alvor, gresset spirer, fuglene synger og sola skinner, er det trivelig å tasse en tur rundt på gården for å se hva som rører seg.

 

IMG_2191Først treffer vi Jarle Jørgensen som er i ferd med å ha siste kjøretime før oppkjøring på traktor. Jarle går første året på Naturbruk, og traktorlappen tilbys på Kvs i samarbeid med Bentz trafikkskole. Det er Ronny fra Bentz som er kjørelærer i dag, og han har mye med Kvs-elever å gjøre. – Det er fine ungdommer. Har hatt mange elever herfra de siste årene. Vi ønsker Jarle lykke til med oppkjøringa om noen få dager!

 

IMG_2204Deretter tar vi turen opp på haugen, der Inga Lill Rossevatn og Tom Kåre Eikeland i 2na som er i full gang med å felle noen store trær i skråningen ned mot hallen. Skogbrukslærer Oddvar Skårland er ikke langt unna. Gliset hans er umulig å ta feil av. Motorsag og sol er en uslåelig kombinasjon. Inga Lill forteller at torsdagene er hennes favorittdager på skolen, for da er det praksis. Jeg spør henne hvordan hun trives. – Jeg trives veldig godt. Kvs har det beste miljøet jeg har opplevd. Har fått mange gode venner her, sier hun med et smil.

 

IMG_2239Videre tar vi turen i stallen- og der er det todelt undervisning for 2nahh. Sprangtrener Dag Olsen er på besøk og har halve klassen, og resten av klassen øver til eksamen. I tillegg er en av våre tidligere elever innom – Åshild Michalsen, hun har tatt hest og hovslagerutdannelsen helt ut og jobber for seg selv som hovslager. Hun synes det er hyggelig å være innom skolen, og forteller at hun har mange fine minner.

bilde (1)I drivhuset har det i det siste vært iherdig aktivitet- Anders Numme har mange prosjekter på gang på Naturbruk. Nå som våren har kommet for fullt er det jo viktig å så og plante, og dette resulterer i hundrevis av små gulrøtter, sukkererter, karseplanter, poteter og mye mer. Siden vi ikke har sommerskole, må dette jo høstes før ferien, og da er det viktig å være tidlig ute! Elevene setter på god musikk og ser ut til å trives godt med jord under neglene.

Vi kommer snart tilbake med en oppdatering på lammingen!
God vår så lenge!