Kvs-Lyngdal serverer daglig mat til ca 150 personer, og til det trenger vi dyktig personale på kjøkken. Vi har nettopp vært så heldige å få en ny kokk på laget: en tysker ved navn Frank!

Frank Brockmann er fra Hansabyen Rostock i Tyskland, men har bodd de siste 5 årene i Lyngdal med sin kone Maren. Han er utdannet slakter og har vært butikksjef på en slakterbutikk, jobbet som kokk sammen med sin bror på den populære restauranten Haus Sancossi i Berlin (hvor han traff sin kone som var servitør:). Både Frank og hans kone hadde imidlertid en drøm om å få jobb i Norge, og -08 fikk ekteparet tilbud om å  jobbe på Haustvik maritime i Lyngdal. Etter fire år byttet han jobb til Lyngdal Flisesenter, og i mellomtiden fikk Maren jobb på Kvs. Da kokkestillingen ble ledig søkte han og fikk jobben!

4 kjappe spørsmål til Frank:

Hva er din yndlingsrett?
– Det er nok hjemmelaget svinesnitzel med poteter, saus og smørdampede grønnsaker. Jeg liker mye forskjellig, men er jo tysk og favoriserer det tyske kjøkken. Okserullade og fylt ribbe er også veldig godt. Og så spiser jeg alt av fisk, men best liker jeg torsk og røkt makrell- jeg røyker gjerne fisk selv.

Har du noen yndlingssaus?
– Vel. Så lenge det er god kraft fra kjøtt så blir det bra!

Har du noen tanker om hva du ønsker å gjøre her på kjøkkenet på Kvs?
– Det er viktig for oss å lage ting fra bunnen slik at det blir sunt og godt. Bortsett fra det er det jo gøy å lage noe ekstra godt til elevene innimellom, det liker vi alle her.

Trives du så langt?
– Ja, det gjør jeg. Hyggelige mennesker her. Har omtrent bare jobbet med tyskere i de 5 årene i Lyngdal, men her på Kvs blir det god trening i å snakke norsk!
Maren skyter inn: -Han kommer hjem og er veldig fornøyd og forteller at han har hatt en fin dag på kjøkkenet. Vi jobber jo sammen også, og det er fint!

Vi ønsker Frank velkommen til Kvs og gleder oss til å få en smakebit av det tyske kjøkken!:)

IMG_3051