Som kjent har vi nettopp hatt foreldredag her på Kvs, og når anledningen byr seg er det spennende å sette seg ned og ta en prat med ikke bare elevene, men også noen av foreldrene. På tampen av middagen satt det noen spredte familiegrupper igjen i matsalen, og kvs.no satte seg ned for en liten samtale.

Spørsmålene vi stilte:
1. Hvordan har foreldredagen vært?
2. Hvordan har det vært å sende deres unge håpefulle til Kvs?
3. Hvordan er trivselen her?

Ronald og Berit Øyen (bildet over)
1: – Dagen har vært fin! Veldig kjekt å komme og oppleve hvordan Ingrid har det, de gode vennene, og omgivelsene hun lever i til daglig.
2: – Siden vi bor i Bergen prøvde vi jo å sende henne til Framnes der søsteren og svogeren har gått, men hun ville absolutt hit. Litt langt, men det er en flott skole med masse flotte folk og vi er glad at hun går her.
3: – Ingrid har trivdes fra dag 1! Virkelig. Hun ble tatt godt imot, folk kom på rommet hennes og hilste på henne første dagen, det var fint å se. I feriene lengter hun tilbake til skolen, og det er jo et godt tegn. Vi har skjønt at det er mange flotte lærere her også, og godt kristent fokus, og det er viktig. Og det er imponerende satsing og utbygging av skolen, virkelig flott! Her ligger alt til rette!
Storesøster Maria som har gått på Framnes har gitt gode råd til internatlivets gleder og utfordringer – blant annet at man må få nok tid til å hvile og gjøre lekser, det kan fort bli for sosialt, og da går det ut over helheten. Ingrid, som snart har fullført sitt første år her, har taklet dette bra.
Bestemor Anne, som er med for anledningen, er svært fornøyd. – Jeg er stolt over både Maria og Ingrid- de er så flinke og gode. Denne skolen virker jo veldig bra på alle måter.

 

IMG_8719

Ingrid Kalstveit med sin far Kjartan

Kjartan Kalstveit, far til Kristine Kalstveit, 1na.
1. – Dagen har vært bra. Jeg har mange bekjente som har gått her, så jeg har hørt mye bra om skolen.
2. – Vi syntes det blei litt tidlig å dra helt til Lyngdal rett etter 10.klasse, spesieltsiden hun ville ha med egen hest, derfor valgte hun et år på Helse og Sosial hjemme, men hun var bestemt, og i år har det blitt Kvs.
3. – Vi ser at hun trives veldig godt. Skolen er en trygg plass å komme til, og hun har fått mange venner og driver med det hun ønsker, nemlig landbruk og hest. Hun har hest på skolen, men går selv på landbruk, siden hun har lyst til å ta over gården hjemme (40 melkekyr).
Vi kommer rett fra dagens uttak til NM skog, vlir spennende å se om hun kvalifiserer seg! Hun har ihvertfall øvd mye og blitt en racer med motorsaga. Når hun er hjemme vil hun gjerne kappe ned trær!

IMG_8711

Elise Kittelsen med sine foreldre, Gry og Stein

 

Stein og Gry Kittelsen, far til Elise Kittelsen, 3id
1. -Dette har vært en veldig fin foreldredag. Elise går i 3.klasse og vi har vært her før, men det er kjekt å komme hit og se hva som skjer på skolen, misjonsprosjektet og i miljøet.
2. – Vi er veldig glade for at Elise har gått her. Hun har hatt en flott utvikling og vi er stolte av henne. Vi kommer jo fra Vikeså og der må man reise et stykke uansett hvor man skal på VGS, så valget blei her på Idrett. Hvor hun har dette idrettsgenet vet vi ikke helt – ingen av oss er veldig sportslige av oss, men det er flott at hun trives godt med det!
3. – Hun har stortrivdes her hele tida. Klassen hennes er helt fantastisk og det er vi så takknemlige for. Godt opplegg, gode venner, godt miljø og utrolig gode lærere har gjort sitt til at vi kan anbefale denne skolen til alle som spør. Vi er rett og slett kjempefornøyde!

Vi takker for en fin foreldredag! Velkommen tilbake!