KVS Lyngdal
Entrepenører på jakt etter løsninger
← Tilbake til bloggoversikt

På VG2 Naturbruk tilbyr KVS-Lyngdal en profil som heter entreprenørskap. Navnet sier kanskje ikke så mye, men hoved målet i profilen  er å lære elevene å se muligheter ikke begrensninger. Gjennom arbeid med praktiske og teoretiske utfordringer lærer elevene å finne løsninger og skape gode produkter. Årets elever avsluttet nylig et prosjekt for en barnehage i Lyngdal som hadde et gammelt lekeområde i skogen med behov for oppgradering. Bestillingen var å lage lekeapparater med tau og materialer fra området. «Først satte vi oss ned og tenkte hvilke apparater vi ville hatt selv» forteller Jarle

IMG_7044-1

Med læreren som rådgiver og bussjåfør har elevene en stor grad av frihet til å ta egne valg og velge de løsningene de mener er best. Her lønner seg å gjøre en god jobb for klassen drives som en bedrift. Ved å oppnå gode resultater med lavest mulig utgifter sitter elevene igjen med størst overskudd, i ekte penger. For overskuddet er det også viktig å kunne forstå markedet som kjøper produktene og tolke dette.

Det å gjøre hverandre gode og kunne jobbe som et team hvor vi utnytter samlet kompetanse er en viktig øvelse i kurset. Ved å kartlegge hverandres kvaliteter og bruke dette når oppgavene skal fordeles oppnås best effektivitet. Men det er også viktig at hver enkelt i stor grad får brukt sine styrker til klassens beste. Det er alltid en god opplevelse. Også det å forstå og tolke et marked står sentralt.

IMG_7050-2Med denne utdanningen får elevene mange nyttige verktøy de kan bruke senere. Kanskje til å styrke norsk landbruk? Kanskje i en annen bedrift? Det er iallefall ikke tvil om at fremtidens bønder må ha evne til å se muligheter og mot til å satse på disse. Er du en av de som kan bidra til fremtidens matproduksjon?

Utfordrende, lærerikt, lønnsomt og meningsfylt er kommentarer fra elever som allerede har prøvd!

"Jeg er bare utrolig stolt av Kvs-Lyngdal. Maken til skole med slike muligheter tror jeg nesten ikke finnes! Takker Gud for at jeg kom over denne skolen."
Kristen Videregående Skole Sør – Lyngdal
Agnefestveien 225
4580 Lyngdal

Telefon 38 33 06 00
faks 38 33 06 06
post@kvs-lyngdal.no
© 2017 KVS-Lyngdal AS (989 032 402), Agnefestveien 225, 4580 Lyngdal. Webdesign av Remi A. Netteland / mesor.no