Med jevne mellomrom kommer tidligere elever innom Kvs, og det er veldig hyggelig. Noen er med på timene også, spesielt dem som har skaffet seg ekstra kompetanse i feks fotball. Maren Øydna var en av våre dyktige fotballspillere her på skolen for noen år siden, og nå er hun faktisk i 1.divisjon!

Hvor i verden befinner du deg nå for tiden?
– I Bergen. Midt i sentrum. Jeg bor med to fra folkehøyskolen og går på NLA på Idrett årsstudium. På fritiden spiller jeg på Åsane fotball damer.

Trives du med studier og fotballen?
– Ja, det gjør jeg. Studiet er greit, og så blir det mye fotball da. Prøver å ha en treningsfri dag i uka, men det er ikke alltid det går. Men jeg har det bra, det er gøy.

1900000_542267122540197_885126738879528166_n

Du har spilt for Lyngdal i 2.divisjon i flere år, hva vil du si er hovedforskjellen opp til 1.divisjon?
– Det er kanskje fysikken og tempoet på spillet. Ting går raskere og mer intenst, både på treninger og kamper, og spillernivået på laget er veldig jevnt. Var dausliten etter de første ukene. Hadde en kamp mot Øvrevoll Hosle i høst der jeg tok meg så ut at jeg ikke klarte å spise på flere timer på grunn av kvalme. Hehe. I tillegg er marginene mindre. Å miste ballen i min posisjon på dyp midtbane er krise. Man merker at det er stort press, mye er på spill. Laguttak er også en tøffere greie enn jeg er vant til. Rolige treninger kan fort blir mer intense enn planlagt fordi folk vil komme godt ut. Men det har gått bra til nå.

 

Hva har Kvs betydd for deg?
– Hadde en litt morsom opplevelse her en dag på NLA. Vi satt og prata en gjeng og jeg blei spurt om hvor jeg gikk på videregående. Jeg fortalte at jeg hadde gått på Kvs, og noen spurte om det var bra der. Jeg svarte at jeg lett kunne skrudd tida tilbake til 1.klasse på Kvs igjen. De blei litt sjokka da, hehe. Men saken er at jeg tenker på Kvs neste hver dag. Lærerne bryr seg om mer enn bare fag og vil deg det beste. Man opplever jo mange utfordringer i livet, og for meg var miljøet og lærerne med å virkelig bety en forskjell da jeg gikk her. Man får minner og venner for livet.

Det var mye på grunn av skolen at jeg virkelig fant Jesus også. Det skjedde helt på slutten av 3.klasse, så det var en lang vei. Jeg sa at jeg var kristen hele tiden her på skolen, men jeg fikk et gjennombrudd som forandret meg og fikk meg til å se det hele på en ny måte. Vanskelig å forklare, men det er herlig.

Har du noen råd til elevene som går her?
– De må bare nyte tida. Man innser ikke hva man har før man er ferdig og alt er over. Kvs er en fantastisk plass med fantastiske folk. En annen ting er å finne ut av dette med Gud og ikke utsette det. Og sier man nei bør man virkelig vite hva man faktisk sier nei til. Og Kvs er stedet å finne ut av dette. Jeg er så glad for at jeg har fått muligheten til å være på her. Så både åndelig og fysisk tilbyr Kvs noe helt spesielt. Det har gitt meg en kjempebra plattform for livet videre.

Bildet under er fra 3.klasse. Fin gjeng (red.anm:).

Screenshot 2014-10-28 14.38.47