Søndag 12 april satte 12 elever og to lærere seg i bussen for å reise til molde, der vi skulle delta i NM-Skogferdigheter. Vi hadde en lang reise foran oss, totalt var det 90 mil en vei. På vei opp kjørte vi via Østlandet, og overnattet i Drammen. Det var mye liv og røre i bussen, det gikk mye i Dolly Parton og country sanger. Alle var veldig spente og forventningsfulle for hva som skulle skje. Vi som var med hadde aldri vært på NM før, det gjorde at ingen av oss visste hva vi gikk til.

Da dagen for motorsagferdigheter kom var alle ganske spente, vi fikk hvert vårt startnummer og så var det bare å vente på vår tur. Å jobbe under press var ikke så lett, ulikt fra øvinga på KVS hadde vi bare ett forsøk. Noen klarte det ganske bra under press, andre ikke like bra. Det var mange ulike øvelser som gikk ut på ting man må kunne i skogbruket. Av KVS-lagene var det jentelaget som kom best ut i denne delen av konkurransen. På kvelden var det dekket for festmåltid, det var satt opp ett stort koldtbord.

Dagen etterpå var det tid for teoriløype, det gikk ut på at alle laga skulle ut i skogen og gå en runde der det var mange poster. Dette var den delen av NM vi ikke hadde øvd så mye på. Her var det mix-laget som kom best ut.

Etter teoriløypa var det på tide med prisutdeling. Jentene vant jenteklassen i og med at de var det eneste jentelaget på NM i år, de fikk en motorsag, type STIHL MS231. Guttene fikk ingen pallplass, men siden det var så mange med i den klassen så skulle det mye til. Rett etter pris utdelinga var det rett ut i bussen og sette nesa hjemover, denne gangen via Vestlandet. Neste stopp var Sygna, en internatskole i Sogn og Fjordane, der vi bodde for natten.

Neste dag bar det hjem igjen. Vi så mange spektakulære ting på den turen, i hvert fall vi som var våkne da, blant annet en 10 meter høy brøytekant og alle epletrærne i Hardanger, og masse, masse mer. Til slutt kom vi hjem til Vest-Agder igjen, og vi stakk en liten tur innom KVS-Bygland for å se hvordan de hadde det der.

Alt i alt var turen helt rå, vi opplevde ting vi ellers aldri ville ha gjort, vi dro på hjortesafari, opplevde en stor del av Norge, den utrolige naturen vår og møtte masse bra folk. For å ha et oppsummeringsord for hele turen må det bli: FANTASTISK! Så tusen, tusen takk til Oddvar for at du gadd å drasse på oss helt opp dit!