På lørdag som var arrangerte vi foreldrefest på KVS, og vi tok oss en hyggelig liten prat med noen foreldre for å høre deres erfaringer og tanker om skolen!

Jøns Stendal, far til Oda (3id) og Elisa (1id) (og tidl. elev Tora): – Hva kan jeg si? Har nå tre jenter som har vært eller er elever på KVS, og de er kjempeførnøyde og skryter veldig. Det sier vel igrunn sitt. Vi er veldig fornøyd med at vi faktisk har mulighet til å velge KVS, at det finnes slike privatskoler. Vi opplever at barna våre får en solid plattform og utvidet horisont ved å gå på KVS, både menneskelig, åndelig, fysisk og læringsmessig, og det er jo det man ønsker for sine barn. De har fått utfolde seg fysisk i skoletiden, blant annet på fjellet og i elva, og fått utfordringer som de har mestret og vokst på.

Når man hører om hvor mange unge som dropper ut av videregående skoler i Norge og hvilken bagasje, fritidsvaner og samtidig hvilket press mange er under, kjenner vi oss heldige som får ha barna våre på en skole som tenker på mer enn fag og karakterer, der de blir sett og fulgt opp av lærere som bryr seg og ønsker å gi dem det viktigste i livet. Dette er bunnsolide saker og vi er kjempefornøyde.

 

IMG_7283
Ailen Myrli Wisnæs, mor til Jonatan (3lb): -Jonatan har det veldig bra her på skolen og vi er takknemlige. Han har fått gode venner, han er i et godt miljø, og han utvikler seg på mange områder. Det kunne kanskje vært mer fokus på lekser og rutiner på fritiden her, blir noen ganger litt mye leir med så masse gøy som skjer på fritiden. Det er jo flott at det er mye sosialt som skjer, men det kan også føre til at de ikke får hjelp til å få gjort alt det de skal, og da kan man bli sliten og får ikke tatt ut potensialet. Dette varierer jo fra elev til elev, og man må jo lære seg å ta ansvar for sin egen fritid, det er jo en del av det å bli voksen. Jeg forstår at de nye byggene inneholder nye grupperom og lesesal, slik at det tilrettelegges enda bedre for lekselesing og skolearbeid på kveldstid. Det er jo flott. Ståle informerte jo om ståstedsanalysen og elevundersøkelsene i dag og fortalte at skolen satser nettopp på dette området fremover. KVS er bevisste og villige til å ta tak i ting, det sier litt om hva slags skole dette er. Vi er virkelig godt fornøyde.

 

IMG_7258
Elise Løvland, mor til Anders Løvland(3id): – Store deler av familien vår har jo nå gått på KVS, både søster og fettere, og alle er kjempeglade i KVS og snakker varmt om skolen. Anders gikk på Sirdal VGS på toppidrett skiskyting, men da en skade i armen begynte å sette stopper for skiskytterkarrieren fikk han lov til å bytte hit til KVS i 3.klasse. Han ble tatt veldig godt imot og trives kjempegodt. At dette er en kjempegod skole med godt miljø, det vet vi fra før av. Nå har vi ikke flere barn å sende til KVS, men vi er gode ambassadører for skolen!