Som elev på Kvs-Lyngdal trenger du ikke å kjede deg. Det finnes et hav av aktivteter og muligheter på fritiden. I tillegg til våre milijøarbeidere som jobber hardt med å tilby mange spennende happenings på og rundt skolen er det også mye å finne på i nærområdet. Her får du et innblikk i noen av flere muligheter som tilbys på Kvs og i nærmiljøet.

 

TORSDAGSMØTER

Hver torsdag har vi kveldsmøter i skolens møtesal eller i Johannes Åpenbar. Da er det tid for åndelig påfyll og lovsang! Talere kan være forkynnere, lokale pastorer, lærere på skolen eller elever. Vi ønsker å levere forkynnelse som er levende og aktuell, og tar for oss viktige temaer. Elever, lærere og miljøarbeidere står for utformingen av møtet, pynting, forbønn og sang og musikk. Vi har flere lovsangsteam på skolen, og flere dyktige sangere og musikere. Du er velkommen til å delta!

 

BIBEL/BØNNEGRUPPER

Skal man vokse som kristen eller finne ut av hva i all verden det betyr å ta imot Jesus er det viktig og fint å kunne være en del av et litt mindre fellesskap der man kan lære av hverandre, dele liv og få oppmuntring. Vi tilbyr alle elever muligheten til å være med i en bibel og bønnegruppe. Det foregår som regel slik at små elevgrupper har fast fellesskap hos en eller to av de ansatte, og der er det gjerne litt mat, samtale, film, bønn og liknende.

 

JAKT OG FISKE

På Naturbruk tilbys det undervisning i jakt og fiske, og flere av våre elever ønsker også å drive med dette på fritida. Skolen har jaktterreng, og dette kan elever med jegerprøve benytte seg av. Har du ikke jegerprøve tilbyr vi kurs i dette på fritiden. De to siste årene har vi på fordypning Villmarksliv drevet med undervannsjakt- og da skolen ligger like ved sjoen åpner dette for spennende muligheter.

 

KLATRING

Kvs-Lyngdal har nå fått en klatrevegg i hallen midt på tunet, og denne klatreveggen brukes flittig, både i undervisning og på fritiden. Vi har egen klubb, Kvs-klatreklubb, og det er Ole Georg Galteland som er formann. Vi er flere på skolen som kan holde brattkortkurs, så her er det bare å slenge seg med. Sikkerheten blir ivaretatt. Klatreveggen vår er 10,5m høy og 8m bred, og har sva, overheng, mantlingsmoment, og selvfølgelig vertikale partier. Veggen er veriert og rutene er virkelig interessante. Graderingen er fra 4+ til 7+, så det skulle være noe for enhver nybegynner og viderekommen. Er du gira på å klatre i undervisningen kan du enten velge bredde eller friluftsliv/ekstremsport. Lyngdal idrettslag har flotte klatrevegger, og det finnes også gode muligheter ute.

 

LYNGDAL IL

Lyngdal IL er et meget aktivt og mangesidig fleridrettslag. Mange av våre elever spiller feks fotball på junior eller seniorlagene. Idrettslaget har meget gode fasiliteter, flott stadion med løpedekke, tre kunstgressbaner, stor fotball/klatrehall og flott klubbhus. Som elev på Kvs er du velkommen til å benytte deg av mulighetene i Lyngdal IL.

 

KARATE

Lyngdal Karateklubb har sine lokaler på Kvavik (ca 1km fra Kvs) der klubben i mange år har utdannet disiplinerte utøvere av kampformen Kyokushinkai-karate. Du er velkommen til å innta det hvite beltet og gå gradene.

 

DYKKING

Kvs-Lyngdal ligger like ved fjorden, og her er det gode dykkemuligheter. Dersom du ønsker å ta dykkerlappen eller få deg noen nye dykk i loggen, er ikke dette noe problem. Vi har tett samarbeid med instruktører her i Lyngdal, og her i Lyngdal finnes det også en meget aktiv klubb.

 

BUESKYTING

Kvs-Bueskyttere er for tiden ikke aktive, men Lyngdal Bueskytterklubb er aktive og samles tre ganger i uka. Det er ondentlig koselig å bruke en time eller to på å finpusse teknikken og plukke noen piler. Hvem vet? Kanskje du treffer noen nye folk?

 

ISBADING

På Kvs har vi lange tradisjoner for isbading. Mang en elev har kastet seg i sjøen langt utenfor badesesongen. Isbading er på mange måter livsnyting. Aldri har det vel vært så godt med en dusj, et varmt rom, en kopp te, eller en myk og varm dyne. Isbadinga har nok fått seg en knekk i det siste, da man heller benytter seg av det varme vannet i Sørlandsbadet like ved skolen. Derfor oppfordres det til å benytte det deilige og iskalde vannet rett ved skolen. Det bygger karakter!

"Nå har jeg endelig funnet noe negativt med Kvs – at man en gang må slutte på skolen.."
Kristen Videregående Skole Sør – Lyngdal
Agnefestveien 225
4580 Lyngdal

Telefon 38 33 06 00
Tilsynsnummer 90 60 99 55
post@kvs-lyngdal.no