Torsdag 14.november dro rundt 30 spente elever fra KVS-Lyngdal til Kristiansand for å delta i Sørlandsmesterskapet i fotball for videregående skoler. Turneringen ble arrangert i Sørlandshallen og er årets største høydepunkt for fotballgruppa på KVS. KVS-Lyngdal stilte med hele fire lag; tre guttelag og ett jentelag. Det var noen positive og engasjerte spillere som ville vise hva de kunne – noe de absolutt gjorde.

Av de tre guttelagene var det bare førstelaget som klarte å avansere til sluttspillet. Tross ikke å ha nådd sluttspillet viste de to andre guttelagene god lagmoral og gjorde en hederlig innsats i turneringen. Spillerne backet hverandre opp og jobbet videre tross motgang. Etter de innledende kampene i gruppespillet sto jentelaget og guttenes førstelag begge med full pott.

både offensivt og defensivt. Fire seiere og en målforskjell på 10-1 ble fasiten. I semifinalen feide jentene Sam Eyde av banen med hele 5-1 i målprotokollen. I Finalen sto KKG 1 på motsatt banehalvdel. KKG utlignet to ganger etter at jentene hadde ledet både 1-0 og 2-1, men etter Kamilla Aabel sendte KVS opp i 3-2 så jentene seg aldri tilbake. Henriette Korsfur sendte lyngdalsjentene opp i 4-2 før Aabel nok en gang var frempå og satte inn 5-2 målet. KKG reduserte til 5-3 i kampens siste spilleminutt men var aldri i nærheten av å komme tilbake. Jentene viste godt samspill og flott laginnsats og kunne glede seg over seier i turneringen. Kamilla Aabel fikk prisen som turneringens beste spiller etter solide prestasjoner i forsvaret.

Guttelaget som kom til finalen stod også frem som et sammensveiset lag. De jobbet for hverandre og hadde svært god kontroll i hele turneringer. Mentaliteten i gruppen var imponerende og det kollektive var av meget høy kvalitet.

I kvartfinalen valset Lyngdal guttene fullstendig over Mandal. MK-keeperen som representerer det norske G16-landslaget måtte til slutt plukke ut hele fire baller av nettet. I semifinalen vant guttene 3-1 mot Vågsbygd 2 og dermed var finalebilletten sikret. Her ventet KKG 3, et lag som i hovedsak besto av Start-spillere. Finalen ble en jevn affære som besto av tette dueller. Sander Birkeland sendte KVS opp i 1-0 etter et nydelig forarbeid av Stian Ingebrethsen. Tidlig ut i 2.omgang utlignet KKG til 1-1. 15 sekunder før slutt falt avgjørelsen da KKG gikk opp i 2-1 og sikret seieren i turneringen. Etter å ha vært fult på høyde og til tider valset over KKG var det en tydelig skuffelse blant guttene. Tross finaletap var dette en meget sterk prestasjon av KVS sine gutter som viste at de besitter meget høye individuelle ferdigheter og et meget høyt nivå.

Begge lagene møtte spillere fra aldersbestemte landslag og eliteseriespillere, men viste ingen respekt for disse. Etter en flott turnering er det nok av positive opplevelser som sitter igjen hos spillerne.

Olav Tjelle hadde hovedansvaret for de fire lagene fra KVS men hadde også med seg gode støttespillere i Ove Rugland og Maren Øydna som hjalp til med organiseringen.«Som leder for fire lag må jeg si at jeg er veldig stolt. KVS blir representert på en svært god måte med gode holdninger, stor innsats og ikke minst flotte resultater i en turnering vi har hatt med oss en vinnerpokal tre år på rad. Det er gøy i kamp mot de store skolene østover i Agder at «lille» Lyngdal med mange dyktige, lokale spillere dominerer!» sier Olav Tjelle.

Skrevet av: Mathias Vinningland