Vilde er tidligere elev på Idrett på Kvs, og hun var nettopp på besøk for å hjelpe oss med å komme opp på høyere nivå i frisbee ultimate. Hun spiller i serien i Norge, og har mer erfaring med skikkelig ultimate-spilling enn vi lærere. Og selvfølgelig for å ta en kaffe og slå av en prat om gamle dager.

Ut på eventyr!
Etter Kvs har Vilde gått på disippeltreningsskole (DTS) på New Zealand, jobbet som lærervikar, vært frivillig på Krik Høyfjellssenter, og går nå på profesjonsstudiet i Psykologi ved NTNU i Trondheim. Mye spennende å snakke om med andre ord, og det er ikke til å unngå at mye dreier seg inn på tro.

Hvordan har tida vært etter Kvs?
– Ting blir jo annerledes når man kommer ut fra det trygge miljøet på Kvs. DTS-tiden var veldig fin! Mye bra undervisning og vennskap som ble bygd, og ikke minst mange flotte opplevelser og erfaringer. Det jeg kanskje savnet litt, ved siden av å kunne kommunisere på norsk, var å være så aktiv som jeg var vant til på Kvs. Det var ikke så mange som var vant til det på DTS, men vi var en gjeng som fikk oss noen treningsturer, fotball- og frisbee kamper! Etter jeg kom hjem, omtrent midt i året, ønsket jeg å være frivillig medarbeider på Krik- Høyfjellssenter, men det var ikke behov da. Så jeg fikk jobb som lærervikar hjemme på Moi på barneskolen. Det var både fint og lærerikt. Plutselig fikk jeg mulighet til å komme til Hemsedal likevel, og dro dit. Det var en flott tid med masse flotte folk, skikjøring, fantastisk natur og en god tid til å lære selv å prioritere tid i hverdagen til de «verktøyene» som vi fikk innlagt i timeplanen og undervisning om på DTS. Deriblant bibel, bønn, lovsang og stilletid, som så fort kan nedprioriteres i hverdagen. Å ta dette med er med å gjøre hverdagen som kristen både meningsfylt og spennende. For meg også spesielt viktig for å hvile i – og stå støtt på Gud, heller enn i/på hva jeg kan prestere og produsere. Noe jeg kjenner er veldig frigjørende!
Så bar det til Trondheim på Psykologi årsstudium, og siden har jeg vært der. Det er et veldig annerledes liv, men jeg trives godt med studiene, kirka og frisbeen.

Hvordan er det å være kristen på psykologistudiet?
-Hehe- det er fint! Vi får høre litt forskjellig om religion og tro, som jeg ikke er enig i, og jeg skulle ønske de kunne tørre å ærlig be «Gud, hvis du finnes, så vis meg hvordan jeg kan bli kjent med deg». Samtidig er emnene spennende, og det er mange greie studenter og kunnskapsrike forelesere. Det som jo er litt kult er at mye av det som står i teorien er jo ting vi kjenner fra Bibelen. Selv om det kan være litt rart å sitte på kristendomskritiske forelesninger, så kjenner jeg at det gjør meg mer gjennomtenkt og bevisst om hva jeg tror og hvorfor jeg har tillit til det. Det tror jeg er veldig sunt å tenke gjennom både som kristen og ikke-kristen.

Hvordan var tida på Kvs?
-Det var veldig bra! Har så mange gode minner! Det var et skikkelig trygt sted der jeg kunne vokse som person på alle måter. Alt ligger veldig godt til rette her, og når du har så mange fantastiske venner og lærere rundt deg blir det trivsel og læring. Det spesielle for meg var kombinasjonen å kunne dele troa og vokse i troa samtidig som jeg gikk på skole og dreiv med hobbyene mine! Veldig glad for at jeg gikk her.

Det er vi også! Vilde er et lys, et godt medmenneske og en flott Kvs-Alumni.
Vi ønsker henne lykke til og Guds velsignelse videre på veien!