Hestelinja
Vi vil at du som elev hos oss skal oppleve glede og mestring med hest og vokse som menneske. Våre fasiliteter og rammer gir alle muligheter for å lykkes, og som elev er du medansvarlig for å bevare vårt gode skole- og stallmiljø.
Hos oss er du velkommen uansett hvilken gren du foretrekker, og alle hestetyper og raser er velkommen. På hestelinja gir vi deg opplæring i trygg og allsidig bruk av hest. Hovedvekten ligger på ridning og kjøring, og du får trene deg på longering, mønstring, tømmekjøring og mye mer. De som ønsker det får prøve seg på feltritt. Og vi gir deg et bredt teoretisk grunnlag for å søke deg videre som lærling i hestefaget eller som hovslager. Emner som fôring, sykdomslære og treningslære er eksempler på hva du har i teori.
På vg1 er noe undervisning felles uavhengig av hvilken profil du velger, for eksempler friluftsliv, traktorkjøring og plantekunnskap.

Skolehestene
Vi har godt utdannede skolehester av ulike typer. I rideundervisning deles elevene i mindre grupper og vi kan garantere at du vil utvikle deg enten du er konkurranserytter eller nybegynner.

Ridning
Elevene våre har ulike ambisjoner. Vi er opptatt av å hjelpe deg å nå dine mål.
Lærerne på hestelinja er selv aktive ryttere. To av lærerne har ridelærerutdanning trinn 2 i tillegg til trenerutdanning fra Norges Rytterforbund. Den ene er også kjørelærer 1.
Det er muligheter for å delta på treninger og helgekurs utenom skoletida for de som har egen hest eller er hestepasser for skolehest. Den lokale rideklubben arrangerer sprang- og dressurstevner på skolens anlegg.

Muligheter
Vi ønsker å gi deg innblikk i hvilke muligheter som finnes dersom du ønsker deg et yrke med hest. Derfor har vi utflukter til staller og bedrifter, fra rideskole og travstall, til hesteklinikk og hestutstyrsbutikk. På vg2 hest- og hovslager har du to uker utplassering i bedrift, hvor du i tillegg til nyttig erfaring gis mulighet til å knytte kontakter med tanke på lærekontrakt. Vi besøker også politistallen, veterinærhøyskolen og NMBU.
Mange ønsker seg en videre utdanning på høyskole eller universitet, og det har du alle muligheter til dersom du istedenfor, eller etter, lærlingløp velger vg3 naturforvaltning hos oss.

Praksis i KVS-stallen
Som elev på hestelinja går du stallvakter sammen med medelever. Her får du lærerik praksis gjennom deltakelse i drifta av vår topp moderne stall.

Våre fasiliteter:
35 bokser på 3×3 m, to vaskespilt og egen skoavdeling.
Tre foringer pr dag med kvalitetsfôr
20×60 meter ridehus og stor utebane
Mye utetid i store paddocker med frostsikre vannkar
Turmuligheter
SØKNAD OM STALLPLASS VED KVS

"Jeg har både vært elev og miljøarbeider på Kvs. For en fantastisk skole."
Kristen Videregående Skole Sør – Lyngdal
Agnefestveien 225
4580 Lyngdal

Telefon 38 33 06 00
Tilsynsnummer 90 60 99 55
post@kvs-lyngdal.no