Hestelinja – for deg som ønsker å oppleve gleden ved å drive med hest.

Dersom du elsker å oppleve gleden med å jobbe med hest eller har det som en hobby, kan hestelinjen på Kvs-Lyngdal være et godt alternativ. Her får du muligheten til å oppleve variert bruk av hest. Kombinert med et godt treningsmiljø og flotte fasiliteter gir dette et godt utgangspunkt for mestringsfølelse her hos oss. Kvs-Lyngdal har mange fine fasiliteter – ridehall, utebane med ovalbane og kjørebane. Stall med flotte fasiliteter med plass til 25 hester, samt utestall med plass for 10 hester. Det er derfor gode muligheter til å ha med din egen hest, oppstallet på KVS. Skolen eier også godt skolerte hester for de som ikke selv eier egen hest, men ønsker å gå på hestelinja. Sjekk priser for stall her.
Stallen er en viktig arena for elevene som bor på internatet og har med sin egen hest, eller disponerer en av skolens egne hester. Og mye tid tilbringes i godt miljø i stallen på fritiden. Her er det er viktig at du bidrar med gode holdninger og snakker godt om de andre. Slik bevares det gode miljøet.

Internat
Det som er spesielt med å gå her hos oss i Lyngdal er at vi er en kristen videregående internatskole! Vi tilbyr Idrett, Ikt, Naturbruk og Studiespes, og vi har vi folk fra hele landet. Vi har et veldig godt rykte for vårt gode miljø,og det er også en viktig grunn folk oppgir til at de begynner her. Å bo på internat gir deg en helt ny hverdag, og livet blir ganske annerledes. Du har vennene og treningskameratene dine rundt deg hele tiden, og du har gode treningsmuligheter rett ved der du bor. Stall, hall og kjørebaner er tilgjengelig, og du kan benytte treningssenter med styrke og spinningsal på skolen. Sørlandsbadet ligger 200m fra skolen, og du får billig årskort som elev. Hva mer trenger du?
Hvis du spør elevene våre om hva de liker best ved å gå her, vil mange svare internatmiljøet. Det må rett og slett prøves!

IMG_9520 kopi-2Undervisning
Skolen har ansatte som har en allsidig og god fagkompetanse innen hest. Alle ansatte er utdannet rideinstruktører og en er også kjøreinstruktør. Og vi driver selv med konkurranseridning. Vi er opptatt av mestringsfølelsen man opplever i bruken av hest.
I undervisningen er det viktig å legge til rette for allsidig bruk av hest. Fra klassisk ridning innen dressur, sprang og mountaingames. Til kjøring på bane, presisjonskjøring, maratonkjøring, kjøre fram tømmer med hest og hest i jordbruket.
Vi trener også hester og ryttere i longering og voltige.
Teoritemaer som:
• Fôring av hest
• Eksteriør på hest
• Sykdomslære
• Treningslære
• HMS i stall og omgang med hest
• Ridelære
• Avslære
For å nevne noe……..

I tillegg til å ha hest på timeplanen, deltar elevene i «stallvaktsordning». Dvs. at elevene sammen lærer å drifte en stall og gjennomføre det daglige stellet i stallen.
Vi har også inne eksterne instruktører, forelesere og veterinærer som bidrar med sin kompetase.

Nivå
Alle kan søke på hestelinja. Enten du er konkurranserytter med egen hest å trenger utvikling innen din gren eller du er nybegynner og ønsker å oppleve gleden med hest i trygge former, så har KVS noe å gi.

Søke
Søknadsfrist er 1.mars, og du søker på Vigo.no, se detaljer her. Ønsker du å få vite mer eller besøke oss er det bare å si ifra! Du kan overnatte og spise her gratis om du vil sjekke ut skolen. Velkommen til oss!
IMG_9543 kopi

"Jeg har både vært elev og miljøarbeider på Kvs. For en fantastisk skole."
Kristen Videregående Skole Sør – Lyngdal
Rosfjord
4580 Lyngdal

Telefon 38 33 06 00
faks 38 33 06 06
post@kvs-lyngdal.no