Det kan være skummelt å begynne på en internatskole. Hvordan blir man tatt imot, hvordan er de andre elevene, lærerne og undervisningen? For foreldrene er det heller ikke så lett. Hvordan er miljøet på internatet, vil den håpefulle få gode og solide venner, er lærerne gode? Forrige helg var det Foreldredag på Kvs, og vi tok oss en kjapp liten tur for å snakke litt med noen foreldre for å høre hva de har å si om deres opplevelse av å sende sine unge til Kvs.

 

Øyvind Rossevatn (bildet over):

Trives Malin på Kvs?
Ja- hun er jo mindre og mindre hjemme i helgene, så det sier vel sitt. Hun trives veldig godt og skryter av klassen og skolen. Vi var spente før hun begynte, men nå har hun gått i halvannet år og er strålende fornøyd.

Hvordan har hun utviklet seg i løpet av tiden her?
Vi ser at hun har vokst, blitt tryggere på seg selv og har fått masse flotte venner. Når miljøet er så godt kan man være seg selv, og det er fint.

Vil dere anbefale Kvs til andre foreldre?
Jada. Ingen tvil om det. Her er det godt og trygt miljø og lærere som bryr seg.

 

 

IMG_1934

Øyvind og Anne Kristin Flaat (og Kristina og Benjamin):

Hvordan trives Inge André på Kvs?
Vi er bare utrolig fornøyde med skolen. Ubeskrivelig. Han kommer hjem og stråler når han forteller om klassen, skolen og lærerne. Og ikke minst alle opplevelsene. Så vi er veldig glade for at han går her. Det har vært flott å se hvordan han har utviklet seg og hvor godt han har blitt tatt imot.

Hvordan har han utviklet seg i løpet av tiden her?
Han har utviklet seg på mange områder. Sosialt, faglig, åndelig og ikke minst fysisk. Han har trent mye og  det synes. Tar nesten far snart. Hehe. Vi hadde forresten ikke hatt råd til å ha ham hjemme nå- han spiser som en bjørn. Neida. Han skryter av lærerne og opplegget, og føler seg sett og hørt. Så det er lett å se utviklingen hans, og den har vært veldig god. Han har fått mange flotte venner også. Helt konge.

Vil dere anbefale Kvs til andre foreldre?
Helt klart. Dette er en fantastisk skole, og Inge følte seg hjemme den dagen han begynte her. Vi er kjempefornøyde. Vi har 5 barn, Inge er eldst, og alle sier at de vil gå her. Det synes vi er flott.