Etter innledende runder med Lister skolen og finale med Mandal skolen var det en gruppe fra KVS som stakk av med seieren i Ungt entrepenørskaps grundecamp. Vinnerlaget besto av de 5 naturbrukselevene Reidar Ryssten, Solveig Sikveland, Elbjørg Sørheim, Terje Kinn og Ulva Veland Henriksen som utviklet prototypen til en helse app.

Det startet mandag 10.februar da det var gründercamp i KVS-hallen. 200 elever fra KVS og Listervideregående var samlet til konkurranse i kreativitet og nyskapning.

Bedriften GE Healthcare fra Lindesnes presenterte flere problemstillinger. «Hva kan vi gjøre for å begrense CO2 utslipp?», «Design en ny, moderne kantine for bedriften» « Finn løsning for matsløseri» var noen av oppgavene. I løpet av ett par timer oste det av kreativitet og idemyldring i hallen. Elevene brukte diverse materiell som isopor, seigmenn, tre klosser og marshmallows til å forme og presentere sin idè. Etter intens jobbing ble alle ideene presentert for dommere fra næringslivet i Lyngdal. Det var mange gode løsninger og konkurransen var hard. 4 ideer utmerket seg og gikk videre til en finale.

I finalen møtte lagene elever fra Mandal videregående skole. Her gikk de 6 beste lagene videre til  superfinale. Ett av disse var laget fra KVS som hadde utviklet en mobil app som regner ut hvor mange kalorier man spiser og hvor mange man forbruker ved ulike aktiviteter. Denne informasjonen kan man senere dele med andre.

Nå gjenstår det bare å se om appen kommer for salg og om de unge grunderne kan tjene penger på den. Vi gratulerer med seieren!

Foto: Lyngdalsavis, du også kan lese mer om grundercampen her.