Å sykle 20 mil i strekk er ikke noe mange av oss driver med til vanlig. I år stiller imidlertid elever og ansatte eget lag til Color Line Setesdal Tour, som går fra Kristiansand til Hovden, og er et sykkelløp på 21,5 mil gjennom den vakre og ville Setesdalen. Løpet har blitt veldig populært de siste årene og og i skrivende stund er det 2000 påmeldte, og Kvs-laget er klare med sine 20 spreke ryttere, 13 ansatte, fra idrettslærere til vakmestere, og 7 elever, både fra idrett og naturbruk. En sammensatt gjeng med andre ord.
Skal man trene til et såpass langt løp (ca 8t), må man trene lange økter. Laget har brukt mye tid på spinning i vinter, og har hatt 16 utetreninger der de har syklet ca 120 mil!
Det er ikke bare kondisjonen og teknikken som må øves inn, teamarbeid og taktikk er også helt avgjørende, og veldig interessante faktorer.
Lagleder og kaptein Endre Leksbø melder om at ting virkelig begynner å falle på plass:
– Vi gleder oss til løpet, selv om det blir hardt! Vi begynner å få et velsmørt maskineri som lag. Det er mange av rytterne som er helt ferske i gamet, men vi ligger ganske bra an nå. Draktene er kommet og langånden er sterk!
Vi ønsker Kvs-laget lykke til! Vi heier på dere!
IMG_3373 IMG_3331 IMG_3337 IMG_3374 IMG_3376 IMG_3383