Som mange har fått med seg, har den ferske låta «Kvs-låta» med musikkvideo nettopp kommet på diverse plattformer på nett. Vi har tatt en prat med mannen bak låta- og filmen!

Fortell litt om deg selv
Jeg heter Richard Fossland, kommer ifra Vanse. Har tidligere vært elev, lærling og miljøarbeider på KVS.
Har jo fagbrev IKT, men siden Kvs ikke tilbyr påbygg, tar jeg det på Eilert Sundt, slik at jeg kan studere videre!
Jobber for tiden i Misjonskirken Lyngdal som ungdomsarbeider med ansvar for lovsangsarbeid og jobber som «indie» filmskaper for Hjort media og har i tillegg mitt eget filmfirma.

Hva fikk deg til å skrive denne låta?
Jeg skrev KVS-Låta fordi jeg er veldig glad i KVS, og skolen har betydd og betyr veldig mye for meg. Gjennom skolen har jeg fått venner som har felles interesser og tro, og jeg har mange fantastiske opplevelser på Kvs.
KVS-låta er en måte å gi tilbake alt det fine jeg har opplevd på skolen, og hva jeg kommer til å oppleve med vennene mine i fremtiden.
Målet med filmen er egentlig at andre skal få oppdage skolen og få oppleve hvor bra den er.

Når jeg gikk på KVS så hadde jeg et miljø hvor det var lov å feile og dumme seg litt ut. Da blir det enklere å vokse når man kan er i en fase i livet hvor man skal prøve ut nye ting og finne ut hvem man egentlig er. Jeg har troa på at man må faile endel ganger før man får det til. Da er det så bra å være med positive og trygge folk.
(Fortsetter under bildet)
IMG_9950

Du har laga alt selv, tekst, melodi, programmering, spilling og ikke minst rapping- hva var det mest krevende med denne låta?
Filmen gikk fort å lage, fordi det har jeg gjort så mange ganger før. Selve ideen til låta var også ganske grei fra begynnelsen av, selv om ofte det vanskeligste med å lage en låt er å finne tema!
Det mest krevende var å få låta ferdig, alle småtingene som jeg aldri har gjort før og irriterte meg over.
Så syntes jeg også det var vanskelig å rappe på sørlandsdialekt, det var ganske dårlig flyt i begynnelsen!
Selve syngingen av låta gikk fint etter 12 år i guttekor, men jeg måtte legge om sjangeren litt!
Det passet greit å begynne med låtskriving nå, fordi jeg har fått så mye bra erfaringer med andre prosjekter. Spesielt med Balonibrothers.

Fortell litt om BaloniBrothers. Dere er jo det heteste boybandet i området i følge Lyngdals-avis!
Balonibrothers er et prosjekt vi har som ifra oppstart har vært for å lære og ha det gøy! Gjennom BB har vi fått en plattform hvor vi kan reklamere, skrive, filme, tulle og tøyse. Det gjør at det blir mange utfordringer man ikke tenker over, og man får erfaring. De fleste i BB er brødre, eller 3 av de. Hvor den yngste er stjerna i bandet: Are Baloni Åmland.
Han skriver ofte melodier og kommer opp med temaer for sangene, så utvikler vi de videre. Han er et musikalsk geni og vi prøver bare å vise videre til verden hans kapasitet!

Richard er en sann Kvs-venn og en fantastisk kar, og vi ønsker ham alt godt fremover!