Toppidrett Fotball – for deg som ønsker å utvikle deg som fotballspiller.

Dersom du elsker å spille fotball og ønsker å satse, finnes det mange gode grunner til å gå på toppidrett fotball på Kvs-Lyngdal. Her får mulighet til å trene tre ekstra fotballøkter i uka i tillegg til annen trening på idrettsfag. Kombinert med et godt treningsmiljø og flotte fasiliteter gir dette et godt utgangspunkt for ferdighetsutvikling her hos oss. Kvs-Lyngdal har mange fine fasiliteter – Kvs-hallen med kunstgress, Lyngdal stadion med 3 kunstgressbaner, samt stor innendørshall med kunstgress. 200m fra skolen ligger et flott badeland, Sørlandsbadet. Med et godt rabattert årskort har du tilgang til boblebad, bassenger og velutstyrte treningsrom, noe vi forresten har på skolen også. Nydelige forhold hele året med andre ord.

 

IMG_7698Skjermbilde 2016-10-19 11.15.33

Internat

Det som er spesielt med å gå her hos oss i Lyngdal er at vi er en kristen videregående internatskole! Vi tilbyr Idrett, Ikt, Naturbruk og Studiespes, og vi har vi folk fra hele landet. Vi har et veldig godt rykte for vårt gode miljø, se hva elever sier om skolen her. Å bo på internat gir deg en helt ny hverdag, og livet blir ganske annerledes. Du har vennene og treningskameratene dine rundt deg hele tiden, og du har gode treningsmuligheter rett ved der du bor. Hvis du spør elevene våre om hva de liker best ved å gå her, vil mange svare internatmiljøet. Det må rett og slett prøves!

Undervisning

n652341485_1504595_9494

I fordypning fotball disponerer vi 3 økter à to skoletimer (1,5) time i uka. I gjennomsnitt bruker vi 2 økter til utvikle fotballfotball ferdigheter og 1 økt går til basistrening. I disse timene bruker vi mest tid på styrke. I vg 2 og vg3 brukes en økt i uka av aktivitetslæretimene til utholdenhetstrening. Vi følger fotballåret, det vil si at vi kjører mest basistrening i pausen på vinteren osv. samt noen økter med restitusjon og avkobling i feks Sørlandsbadet. Hovedfokuset vårt er å «utvikle ferdigheter inn mot enkeltspillere» Kvalitet og fokus i treningene er viktig, og vi deler ofte i nivå. Skal du gå Fotball toppidrett stiller vi krav om at du må spille i en klubb, og alle kan få et tilbud i lyngdal IL. Skolen samarbeider med klubben, som har tilbud på flere nivåer, junior og A-lag (3.divisjon), gutter og jenter. Det tar ca 5 min å sykle til trening fra Kvs.

Egentreningsperioden

Dette er en 5-6-ukers periode satt av til individuelt planlagt og styrt trening der målet er å forbedre seg i fotballferdigheter og basistrening. De legger i disse ukene opp trening selv og målet med perioden er at de skal lære å trene seg selv og evaluere egen trening, se her. Når det kommer til totalbelastningen og treningsmengde o.l er dette noe vi ønsker å ta på alvor, og vi følger opp spillerne jevnlig i samtaler.

Nivå

I fotballgruppa på KVS er det et godt nivå og trygt miljø. I hovedsak spiller mange på div. juniorlag, det er også en del spillere på ulike A-lag i 3. divisjon. Skal man gå toppidrett må man spille på lag på fritida. Mange lurer på hva slags nivå man må være på for å gå toppidrett, og det er vanskelig å gi noe enkelt svar på dette. Du må være glad i å trene og innstilt på en hel del basistrening (utholdenhet/styrke/koordinasjon osv)

Søke

Søknadsfrist er 1.mars, og du søker på Vigo.no. Ønsker du å få vite mer eller besøke oss er det bare å si ifra! Du kan overnatte og spise her gratis om du vil sjekke ut skolen. Velkommen til oss!

Endre (e.leksbo@kvs-lyngdal.no)

Olav (o.tjelle@kvs-lyngdal.no)

"Jeg har verdens beste jobb. Elevene mine har kombinert skole med en livsstil full av av spenning."
Kristen Videregående Skole Sør – Lyngdal
Agnefestveien 225
4580 Lyngdal

Telefon 38 33 06 00
Tilsynsnummer 90 60 99 55
post@kvs-lyngdal.no