Å bidra til å gjøre en forskjell i verden er gøy, og ikke minst givende! Ved en liten innsats fra vår side av verden, kan vi utgjøre store forskjeller på andre siden! Årets mål for elevene på KVS-Lyngdal er èn million kroner til organisasjonen NSP Aid North South Partnership. De vil bruke pengene vi har samlet inn til å bygge opp en barnelandsby, hvor vi får et eget ”Lyngdalstun”. Hvert tun vil bestå av 8 hus, hvor det er plass til åtte barn. Sammen med barna vil det bo en ”mor” som skal passe på dem og vise dem kjærlighet. Inne i barnelandsbyen vil det også bli bygd opp skole og barnehage. De vil drive jordbruk, ha egne dyr og avlinger slik at de har ressursene som trengs for å produsere egen mat.

Fra KVS-Lyngdal var vi i år en gruppe på 6 stykker som fikk besøke prosjektet. Turen vår startet 16.februar, og vi hadde et opphold på ti dager fram til 26.februar. Det ble en fantastisk reise som virkelig bydde på alt Afrika har å by på! Organisasjonens arbeid holder til i Kenya, vi landet da i hovedstaden Nairobi før turen gikk videre til Voi, 8 timers kjøretur fra Nairobi. Barnelandsbyen som vil bli kalt Malaika Children Home skal bygges opp ett lite stykke utenfor sentrum i Voi. Vi fikk se området hvor det skal bygges, og det vil bli en glede å få se det ferdige resultatet! Oppholdet i Voi var fantastisk, vi fikk bli med på gudstjeneste, leke med barna, dra på safari, smake på ny tradisjonsrik afrikansk mat, sett mye av den lokale kulturen og ikke minst blitt kjent med fantastiske mennesker. Den afrikanske kulturen var virkelig en kontrast fra det vi er vant til i Norge. Alle sa hei, smilte til hverandre, og man ble overøst med kjærlighet og takknemlighet. Det var en atmosfære som ikke kan forklares, den må oppleves!

Turen vår gikk også videre til Mombasa som er Kenyas nest største by, der skulle vi ut mot kysten for å besøke barn på ett barnehjem NSP Aid driver. Til barnehjemmet hadde vi med oss gaver vi delte ut. Det ble jo både jul og bursdag på en og samme tid. Dissen barna er jo ikke vant til å få gaver i det hele tatt, så det var stor glede blant dem alle. Ikke minst var det kjekt for oss å kunne se hvor lite vi kunne gjøre, og likevel strømmet det over av glede hos alle barna! Barnehjemmet har virkelig vert redningen for mange barn. De får muligheten til å gå på skole, de får mat hver dag, de er trygge, og de har voksne rundt seg som bryr seg om dem.

Mot slutten av oppholdet gikk turen tilbake til Nairobi hvor vi var på besøk i Kibera (Afrikas nest største slum) og Kawangware slummen. Her bor det tilsammen over 1,1 millioner mennesker. I Kawangware slummen driver NSP Aid en skole for barna i slummen. Disse ungene elsket skolen, og de var så uendelig takknemlig for å få muligheten til å gå på skole. De forstod virkelig alvoret over hvor viktig det er for fremtidens deres, og mange av dem hadde allerede i en alder av 10-14 år bestem seg for hva de ønsket å bli. Videre besøkte vi også ett arbeid midt i Kibera slummen hvor barn som ellers lever under dårlige forhold får mulighet til å få ett daglig måltid. For mange av barna er også dette måltidet det eneste de får i løpet av en hel dag. Til tross for å ha så utrolig lite smilte barna fra øre til øret, lovsang og priste Gud av hele sitt hjerte! Å se dette gav virkelig inntrykk! De har så lite, men likevel har de en så sterk tro, en glede og ett håp om en god fremtid!

Det beste av alt er at vi her på KVS nå skal få gi foreldreløse barn ett nytt håp for livet, slik at de kan få en god fremtid! I hele år har elevene på KVS arbeidet for å få penger inn til prosjektet. Det er virkelig kjekt å se at folk engasjerer seg, og det er noe som må til om vi skal nå målet vårt! Selvom alle må gi litt innsats vil disse penge ha så utrolig mye å si for andre, og vi kan alle offre litt av vår tid til arbeid som dette! Iløpet av året har vi prøvd å finne aktiviteter og gøye happeninger hvor inntekten har gått til misjonsprosjektet. Vi har blant annet hatt ukentlig kafè i Eden, arrangert måneskinnstur, fotballcup, konsert, jobbet på dyrskue, hatt foreldredag og aksjonsdag. I tillegg har vi jo også hatt misjonsløp som er den absolutt største inntekten i løpet av året. Her fikk vi fikk inn nesten 500 000,-. Vi har tilsammen nå per dags dato ca 850 000 kroner på konto, men vi gir oss ikke her! Målet er en million og det skal vi klare! Utover våren er det satt opp flere innsamlingsaktiviteter, samt vollyball og fotball-cup. Vi har troen på at vi skal få inn det som mangler til å nå 1 million, sammen skal vi jobbe og legge det i Guds hender!

For Misjonsprosjektet
– Hedda Fjeldberg Hordevik