KVS Lyngdal
Nidelva på sitt beste!
← Tilbake til bloggoversikt

Elevene på Frilex gleder seg alltid stort til skoleårets første tur; nemlig Nidelvaturen. Kilandfallene er en vakker plass, her finnes det spennende nettverk av store og små dammer og vann, sammenbundet av kanaler og stryk, omkranset av en innbydende natur: små koller med vakker skog fylt av bær og sopp. Området byr på alt Frilexerne trenger, nemlig et fint leirsted ved vannet, nydelige padlemuligheter, og også muligheter for god klatring et lite stykke kjøring unna.

Klatring og padling
Klatrerne fikk utfordret og utviklet seg i veggen, nytt av året var multipich-klating, noe som byr på både guts og hjernetrim. Her skal man simulere storveggsklatring med flere taulengder, og må derfor øve på å sette standplasser slik at man kan sikre hverandre på vei oppover. Klatrelærer Ole Georg var meget fornøyd med økta og det satses på tur til de høye veggene i Valle i løpet av året!

Padlerne fikk oppleve en optimal vannstand, og Surfebølgen og Geiteklova viste seg fra sin beste side. Det er kult å se hvor mye elevene utvikler seg i løpet av tre dager med intens padling. Rullene blir mer solide, roen på bølga senker seg og gutsenivået stiger betraktelig.

Demmes opp
I tillegg var det som alltid fokus på hvile, god mat, soppsanking og stor stemning rundt kveldsbålet. Været var godt, og selv om det regnet hele siste natta sov alle godt i tørre soveposer. Det er et sant privilegium å få være med på en slik tur. Det ser dessverre ut til at kraftselskapene vinner frem der oppe, og elva skal demmes opp ytterligere. Dette vil føre til en dramatisk endring i natur og muligheter i dette vakre paradiset- og vi må kanskje se oss om etter nye steder. Det er trist å se at denne perlen kan ødelegges for penger. Vi håper det blir lenge til. Minnene fra denne turen er forsøkt samlet i en liten film- nyt den!

 

"Årene på Kvs var helt fantastiske. Jeg er veldig takknemlig."
Kristen Videregående Skole Sør – Lyngdal
Agnefestveien 225
4580 Lyngdal

Telefon 38 33 06 00
faks 38 33 06 06
post@kvs-lyngdal.no
© 2017 KVS-Lyngdal AS (989 032 402), Agnefestveien 225, 4580 Lyngdal. Webdesign av Remi A. Netteland / mesor.no