Vi har nettopp fått et nytt tilskudd til miljøarbeiderstaben her på Kvs- Karianne Vangen heter hun og hun er fra Spydeberg.

Hun er tidligere elev her og har tilbrakt de siste halvannet år på Flyvåpenets bealsskole på Kjevik og Madla. Hun har nå fått installert seg i Miljøarbeiderhuset og er godt i gang med oppgavene. Kvs.no har tatt en kaffe med henne i matsalen.

 

Hvordan er det å være tilbake igjen?
-Det er godt og være tilbake igjen! Jeg har fått en del advarsler på at det kommer til å bli rart i og med at det er menneskene jeg bodde med da jeg selv var elev, som gjorde skolen bra for meg og at det nå kommer til å bli en helt vanlig skole. Men det er jeg veldig uenig i! Skolen har en trendens til å velge ut de beste av de beste. Og elevene som går her nå gir meg den like gode opplevelsen av skolen som mine venner gjorde da jeg var elev her selv! Så jeg ser virkelig frem til dette halvåret.

Det er jo tross alt litt deilig å være her uten å gjøre skolearbeid. Jeg er jo på en måte bare med på det som er morsomt :)

 

Hvordan var tiden da du gikk her, og hvorfor begynte du her?
-Jeg begynte på Kvs ved en tilfeldighet. Jeg hadde ikke hørt om skolen før jeg var på besøk hos ei venninne som har sommerhus her i Lyngdal, og da hun viste meg skolen bestemte jeg meg for å søke for morroskyld.

Jeg kom heldigvis inn, og kom til skolen som ny elev i 2. Klasse, kjempe nervøs for hvordan dette skulle gå. Jeg ble heldigvis tatt godt i mot allerede da jeg gikk inn i klasserommet for første gang! Og det var min start på to år med turglede, elvepadling, internatliv og gode venner.

 

Hva slags oppgaver gleder du deg til?
-Som miljøarbeiderne gjorde da jeg var elev, ser jeg det som min viktigste oppgave å legg til rette for et bra miljø på skolen. Derfor gleder jeg meg veldig til å gjennomføre planene vi har lagt for halvåret! Guttene hadde mange gode ideer fra før, og nå har vi enda fler ideer til hva vi vil gjøre sammen med elevene!

 

Hva tror du at du kan tilføre teamet? Kanskje guttene trenger litt befalsstyring?
-Jeg håper jo jeg kan hjelpe teamet til å bli enda bedre! Jeg har fått med meg at de har gjort en veldig god jobb til nå, men jeg håper jeg kan være med å gi elevene gode opplevelser og den tryggheten mine miljøarbeider gav meg da jeg gikk her.

-Hehe, jeg tror gutta klarer seg veldig fint alene, og de er bra mennesker alle sammen! Men jeg har lagt merke til at de er litt mer nøye på å holde det ryddig i huset etter at jeg kom inn, så befalsstyringen er foreløpig lagt på hylla :)

 

Noe du vil si ellers?
-Jeg har ofte fått spørsmål om det er videregående eller folkehøgskole jeg har gått, når jeg forteller andre om skolen og hva vi har gjort her. Så jeg føler meg veldig heldig som har fått lov å være elev her, og nå også miljøarbeider. Jeg syns det er viktig å ta vare på de årene eller ukene man har igjen, for dette er en skole man savner!

Vi takker for intervju og ønsker Karianne lykke til!!