Når september kommer blir kveldene blir mørkere, løvet gult og lufta frisk og kald. For noen er dette starten på den mørkeste og tristeste årstida, for andre begynner skogen og fjellet å lokke. For 1NA skog/friluft betyr dette at tiden er inne for å reise til Sirdal. Fra mandag til onsdag er timeplanen full med rypejakt, ørretfiske og hyttekos.

Årets typetakseringer gav oss ikke de største forhåpningen om storfangst, men håpet om ryper i sekken er der alltid. Den først gruppa satte i gang med rypejakt så fort båtet hadde fraktet de over Holmavatnet. For å øke mulighetene for utbytte hadde vi med tre fuglehunder. Med stor iver søkte de etter ryper med en fart og nøyaktighet som ville være umulig for oss tobeinte. Det best er likevel at det gir mer kontrollerte skuddmuligheter for nye jegere. Det gikk ikke lenge før første fugl var i lufta, og noen muligheter senere havnet også den første rypa i sekken. Resultatet etter de tre dagene ble 5 ryper og mange gode fuglearbeid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når halve klassen var opptatt med jakt drev de andre med ørretfiske i ulike varianter. Vi fisket med garn, sluk og med makk i bekken. Totalt ble det flere kilo med fisk, de fleste tatt på garn. Noen var også heldige og fikk på stang. Holmavatnet har tidliger hatt en god fiskebestand , nå er fisken veldig liten og antallet fisk er stort. Slike vann trenge å fiskes mye mer enn de blir for å få opp størrelsen igjen.

På kveldene hadde lagde vi middag og koste oss i hyttene. Det gikk mye popcorn og sjokolade.  Det er utrolig flott i fjelle på denne tida av året. Takk til Statskog for jaktterreng og hytte.

Filmen ble laget for noen år siden, men jaktterrenget er det samme.