KVS Lyngdal
Rypejakt i solskinn og sydentemperaturer
← Tilbake til bloggoversikt

IMG_6588-21«Gaaaak-gaaak-gaak-gak-gak-gak-gakk» Kvite vinger flaksar av gårde når steggen syns dei tobeinte kjem for nært. Han er litt usikker på kva desse nykomarane vil. Det er 10. september og den første dagen i rypejakta. Full i adrenalin kastar ein av desse tobeinte hagla til skuldra og krummar peikefingeren. Steggen legg seg stille ned i lyngen. Johannes har skutt si første rype med eit godt fluktskudd. Det var dette han trena på på leirdueskytinga veka før. Og no vart det fulltreff  første dagen, fantastisk å  får dele denne flotte opplevinga med 13 av sine nye klassekammeratar. Det tar lang tid før pulsen er nede på normalt nivå og me kan fortsette jakta.

IMG_6567-18Den norske naturene er full av ressursar som me på naturbruk ser på korleis me kan bruke. I tidligere tider har me vore helt avhengige av jakt og fangst for å overleve, i dag er dette ikke like viktig. Likevel er ressursane der, og dei kan gi grunnlag for næring og arbeidsplasser. I dag er opplevelsene mer verdt og kan selges til en høyere pris enn selve kjøttet, dette gir nye muligheter for fremtidens naturbrukere. Gjennom undervisningen gjøres elevene oppmerksomme på mulighetene som ligger der. Kanskje kan de selv selge jakt eller drive guiding etter hvert?

Elevene på skog/ friluftsliv hadde 2 flotte dager i rypefjellet. Sol IMG_6561-17fra ein heilt blå himmel og eit godt rypeår med mange store kull gjorde det til ein flott opplevelse. Mange fekk sine første skudd på jakt, nokon fekk fugl i sekken andre gjekk like lett heim igjen.  Første dagen var me ute på jakt i nesten 12 timar, då var det godt å komme tilbake til hytta, ete middag og slappe av med spilling i sofaen utover kvelden. Dei som ville rakk ei økt med jakting også dagen etter før me måtte sette kursen tilbake til KVS.

Takk til Statskog som gir oss mulighet til å jakte i eit flott terreng!

"Jeg har både vært elev og miljøarbeider på Kvs. For en fantastisk skole."
Kristen Videregående Skole Sør – Lyngdal
Agnefestveien 225
4580 Lyngdal

Telefon 38 33 06 00
faks 38 33 06 06
post@kvs-lyngdal.no
© 2017 KVS-Lyngdal AS (989 032 402), Agnefestveien 225, 4580 Lyngdal. Webdesign av Remi A. Netteland / mesor.no