IMG_9911Blander du ingrediensene i overskriften med en god dose bløt snø får du forholdene som ventet landbrukelevene som reiste til Undeland på temauke. Høres det kjipt ut? For mange av elevene på KVS er dette oppskriften på en perfekt skoledag. Det var en svært motivert gjeng som reiste til Undeland med fem traktorer, 18 motorsager, 40 liter bensin og en gira lærer.

Elevene ble delt i tre grupper. To grupper skulle hogge og fikk tildelt hvert sitt område med hogstmodne grantrær den tredje gruppa var ansvarlige for velteplassen. Her ble tømmeret målt og vurdert etter gjeldende krav før det ble kappet og lagt på velta. IMG_9945Gruppene rullerte de tre dagene de var i skogen slik at alle fikk en økt på hvert sted. På hver gruppe var det to elever fra VG3 Landbruk som var ansvarlige for jobben. Deres oppgave var å gi andreklassingene råd og veiledning, og samtidig sørge for et godt driftsopplegg.

Elever og lærer overnattet på Undeland misjonsgård og bodde omtrent på velteplassen. Etter de to dagllige øktene var det tid for middag og litt teori før alle fikk tilbud om en frivillig kveldsøkt i skogen. Om det foretrakk kaffikanna og kortspill innendørs eller tok en økt til er noe usikkert.

En fornøyd lærer kunne etter tre dagers arbeid rapportere om flinke elever som hadde utviklet seg mye og jobbet bra, fem fungerende traktorer og en velte som innehold bra med tømmer.