For enkelte elever varte ikke ferien mer enn en uke før de igjen var samlet til trening og moro. Drøyt 20 stk; elever, tidligere elever, lærere og andre tok i år turen til verdens beste fosseby, ekstremsporthovedstaden Voss, for å finslipe padleskillsa og nyte fellesskapet.

 

IMG_7258I 8-9 år nå har Kvsere satt av en uke til å møtes på Voss for å utvikle seg og hygge seg sammen. I løpet av 3 år så tett på hverandre blir det vennskap som varer, og da er det fint å ha dette faste treffpunktet i løpet av sommeren. Nytt av året er at ikke bare tidligere elever samles, men også elever som nå går på Frilex. Veldig gøy å se hvordan de tidligere elevene (bla to ektepar) tar seg av elevene, hjelper dem med padlingen, oppmuntrer og ikke minst deler livserfaring og erfaringer fra kristenlivet.

Dagene begynte med en skikkelig god frokost og kaffe,og så var det padling på programmet. Voss har elver for alle nivåer, og vi delte opp i grupper slik at alle skulle få mest mulig utbytte. Lunchen blei tatt på elva, i nydelig natur og gjerne i hengekøya. Etter noen timers padling var det klart for middag, og tradisjon tro måtte vi minst èn tur innom Nains nærmeste nabo, China Palace. Med rundt 20 elever som er vant med internatskolematsal blei det høyt lydnivå og mye latter, og selvfølgelig god omsetning.

Utover kveldene var det lek og moro, analysering av dagens filming, sang, vitnesbyrd og snacks. En og annen kveldstur på elva blei det også.
Vi fikk også oppleve en internasjonal samling en av kveldene- Nain bedehus har et sterkt arbeid blant innvandrere/flyktninger, og vi fikk oppleve sterke historier, godt fellesskap og ikke minst en hel del dansing:)

Det er utrolig moro å treffe igjen tidligere elever og kjenne det sterke engasjementet for elevene, Jesus og padlingen, og det er gøy å se hvordan dette føres videre til kommende stjerner. Vi gleder oss til å se hva som vil komme ut av dette om noen år- kanskje Nain bedehus blir for lite?

IMG_7497IMG_7457 IMG_7631IMG_790813557650_10153694908740737_2814910118363704597_n