I begynnelsen av februar dro vi på studietur til Oslo med to klasser som går på studiespesialiserende. Vi kjørte dobbel-dekker buss, og det var god stemning innover mot Oslo. I hovedstaden fikk vi første dagen omvisning på Operaen. Det var veldig interessant å se back-stage, ballettsaler, hovedscenen fra tredje galleri og besøke systua der 4000 kostymer blir sydd hvert år. Vi fikk se at Operaen er mye mer enn den imponerende fasaden.

Dagen etter sto opplevelsene i kø. Teknisk museum lærte oss om den industrielle revolusjon, verdensrommet, fornybar energi og vi fikk erfare flere fysiske fenomen i praksis. Seinere på dagen besøkte vi NHO på Majorstua. Her fikk vi delta på et interaktivt spill, der elevene via en pc skulle drive en bedrift, ansette nye medarbeidere og fordele godene i et lite lokal samfunn. Vi lærte at det er mange hensyn å ta og man må følge godt med for å lykkes.

IMG_3151-2Kvelden startet på spansk tapas-restaurant. Her snakket kelnerne spank og de serverte oss den ene spennende retten etter hverandre. Dette ble en flott spansk mat-og kulturopplevelse. Kvelden fortsatte vi på Folketeateret. «I kveld med Ylvis- live» ble turens høydepunkt. KVS-gjengen bidro sterkt til den gode stemmingen i salen. Tv-kamraene svingte over oss, og mange fikk se seg selv på tv etterpå.

Det er lov å være litt småtrøtt når man kommer til tredje dagen på studietur. Men elevene klarte seg utmerket både på Nasjonalgalleriet, Kulturhistorisk museum, Stortinget og Nobel fredssenter. På Stortinget fikk vi i tillegg til omvisning, et ekstra møte med stortingspolitiker Hans Fredrik Grøvan som kommer fra Lyngdal. Han gav oss et innblikk i hvordan hverdagen er på Stortinget og han svarte på mange spørsmål fra samfunnsengasjerte elever.

Miljøarbeiderne gjorde også bussturen hjem til Lyngdal til en fest med bingo, film og mye moro.

Takk for en flott tur!IMG_2928-2