Søndag 1.februar reiste 52 studespes-elever, 3 lærere og 1 miljøarbeider til Bergen på studietur. Søndagen gikk stort sett med til å kjøre buss fra Lyngdal til Bildøy Bibelskole der vi var så heldige å få overnatting og mat mens vi var i Bergen – en utrolig flott plass å bo i Bergens skjærgård. På mandags morgen bar det til Haukeland der kirurgen Leif Hove hadde lagt et imponerende opplegg for oss. Vi fikk innblikk i mye interessant; hvordan legeteam jobber sammen for å operere ved alvorlige kuttskader, vi fikk en innføring i psykologi, og møtte en kjemiker som forsket på bruk av ulike materiale i proteser. Etter en deilig lunsj fortalte to ergoterapeuter og en sykepleier om jobben sin og en lege snakket om etikk i legeyrket. En virkelig interessant dag i en verden (Haukeland har utrolige 14.000 ansatte) der noen av elevene våre kanskje en dag kommer til å jobbe.

Elevene hadde deretter fri til shopping og sightseeing fram til vi møttes på China Palace på kvelden til et deilig måltid kinamat. Det er alltid fint å møtes i en litt anneledes setting, da blir man kjent på en helt annen måte og med folk man ikke pleier å henge med. Et kinapalass er sånnsett et perfekt sted.

IMG_8399

På tirsdagen startet vi dagen med en tur til Bryggen museum der en guide fortalte om Bergen fra middelalderen og fram til 1900. Vi fikk høre om alt fra bybranner til konger, handel, slag og regnrekorder. Etterpå delte vi oss; 1st reiste til Akvariet i Bergen mens 2st var i Håkonshallen på omvisning, før alle til slutt fikk en omvisning på Lepramuseet. Etter mye teori og historie var det godt å få litt fri og en gjeng reiste til Fløifjellet der vi nøt en matbit og utsikten utover byen i skikkelig påskevær: flott landskap badet i sol og snø. Onsdag var det tid for hjemreise med en stopp på Kårstø prosessanlegg underveis.

Hvis man lette etter gode grunner til å studere videre i Bergen var dette en skikkelig bra mulighet til å oppleve byen. Ikke minst ble turen en sosial happening for elevene med god tid på bussen, på shopping og på underholdningskvelden på tirsdagen til å bli bedre kjent med hverandre. Veldig fint å få dra på tur med en slik gjeng!

Takk for turen!
Gunn Lina, Engelsklærer
IMG_8635 IMG_8594 IMG_8577 IMG_8554 IMG_8420 IMG_8432 IMG_8504 IMG_8509 IMG_8359 IMG_8332