De fleste gleder seg veldig til sommerferien, det gjør KVS-elever også. Men samtidig er det mye tårer å se når skoleåret er over, kanskje først og fremst hos avgangselever, men også hos  andre. Og kanskje børster også en og annen lærer litt rusk vekk fra øyet..
Når man går på en internatskole blir man veldig knyttet til hverandre, og årets kull er intet unntak. For noen er det bare en pause før man kommer tilbake i 2.- eller 3.-klasse, men for noen er en epoke i livet over. Mange vokser veldig fra ungdomsskolen og til myndig alder, så dette er en viktig tid, og mye avgjøres i forhold til å finne seg selv og sin identitet. Da er det godt å se på våre staute avgangselever og mimre tilbake til når de kom til KVS, små og forsiktige. Mange har vokst mye, både fysisk, personlig, faglig og åndelig. På en avslutning sluttes sirkelen, og man får se det hele litt i perspektiv.

På avslutningsfesten fikk vi ta farvel med våre flotte og meget aktive miljøarbeidere, vi fikk sang, noen fine taler, og ikke minst avsløring av endelig resultat fra misjonsprosjektet! De tre siste årene har målet for misjonsprosjektet vært på 1 million kroner, men det nærmeste har vært i underkant av 800 000. Årets prosjekt går til Chrisc (KRIKs utenlandsavdeling) sitt prosjekt Fanaka; mat, skole, trosopplæring og hjelp til gatebarn i Kenya, og det har vært knallhard jobbing for å nå summen som mange trodde var umulig. Umulig kanskje, men allikevel: Misjonsprosjektkommiteen med Trine Josdal og Anne Berg i spissen kunne med store smil overraske alle med at det innsamlede beløpet ble på 1030 000,-!! Dette vakte enorm begeistring hos lærere og elever, og ikke minst fra Erlend Skeie Langeland fra KRIK som var med direkte via Skype. «Vi er utrolig imponerte over KVS-Lyngdal! Disse penge vil bli brukt til å utvide arbeide og hjelpe mange nye barn som har det veldig vanskelig! Takk!»

Som KVS-ansatt blir man veldig stolt av å få jobbe med en sånn gjeng med unge som tar ansvar og gir håp og hjelp i en urettferdig verden. Vi ønsker avgangselevene våre alt godt i livet, håper vi ser dere igjen, og må Gud velsigne dere alle sammen!

Og resten av gjengen? Sees om et par måneder! God sommer til dere alle!

IMG_4957 IMG_4999 IMG_4939-2 IMG_4926 IMG_4893 IMG_4955-2