Vi har nettopp hatt besøk av en tidligere elev, Caroline Hansen, som  er med som gjesteinstruktør i sprangundervisningen på Hestelinja.
Hun jobber for tiden i Priess-horses i Nykøbing-Mors som groom og unghest-trener.
Priess-Horses er et stutteri- altså en svær stall der de trener hester på høyt nivå.

Hva består jobben din i?
Jeg er groom og unghest-rytter, det vil si at jeg daglig steller hestene og trener hester som ikke er ridd på før, jeg er altså først på hesten.

Wow! Litt sånn rodeo-stemning? Hvordan tilvenner du hesten?
Hehe- ja, på en måte. Vi starter med å la unghesten tilvenne seg utstyret, og når de er trygge på det legger jeg meg over ryggen på hesten. Hestene blir ofte litt forskrekket over vekten på ryggen, og i denne fasen blir man noen ganger ristet av. Derfor er det lurt å ligge lavt over hesten så det ikke er så langt ned. Til slutt setter jeg meg opp, og blir så leid og longert rundt til hesten er trygg nok til å rides skikkelig. Jeg har forresten aldri kommet til skade, og jeg lærer av veldig dyktige folk

Når du skal lære opp unghester, må du ikke da ha en veldig finslepen teknikk?
Når man rir er man avhengig av kommunikasjon via små signaler, og disse signalene er det unghest-rytteren som skal lære hesten. Samtidig er unghestene ofte veldig ubalansert, så da er det viktig at man har god balanse og kroppskontroll slik at rytter ikke kommer ut av balanse og skremmer hesten. Derfor er jeg avhengig av å trene endel. Jeg jobber 9-10 timer daglig pluss at jeg som oftest rir et par hester etter arbeide. Jeg liker det!

Hvordan var tiden her på Kvs for deg?
Jeg trivdes ekstremt godt her. Jeg fikk gode venner, lærte mye, og lærerne var gode forbilder for meg. De inspirerte meg også til å følge drømmene mine, og det har jeg gjort. Er veldig takknemlig for det gode miljøet her på skolen. Man føler seg trygg og får et godt utgangspunkt til å utvikle seg! Veldig gøy å være tilbake!

Fint å høre! Har du forresten sett «Guten som ikkje kunne ri?»
Hehe. Ja, veldig bra.  Blir spennende å se utviklinga!

Vi ønsker Caroline lykke til videre i Danmark og Guds velsignelse!

12039116_953302698088871_8931555047129321759_o