Å drive en ungdomsbedrift har i mange år stått på pensum hos flere av klassene her på Kvs, og hvert år konkurrer disse med ungdomsbedrifter i Agder. Jevnlig har UB-er fra Kvs utmerket seg, men i år var det flere av våre som stakk seg frem.

Fylkesmessen for UB.
Å lære å starte og utvikle en bedrift er for mange elever både interessant og relevant, og mange legger mye arbeid i å finne gode konsepter, markedsideer og markedsføringsstrategier. Èn gang i året samles alle UB-ene i Agder, og da er det mye spenning knyttet til premiering og prisutdelinger. Ikke bare har det vært et generelt høyt nivå blant elevene i fylket, men KVS har også hatt mye lovende på gang i år. Èn ungdomsbedrift er nominert til NM og èn skal stille på messen for NM i entreprenørskap. To KVS-lag har tatt 3 priser i årets fylkesmesse:

1. Liftup UB: 1.plass for beste salgsteam

2. Liftup UB: 3.plass for beste reklamefilm

3. Craters UB: 2.plass for Beste kundeopplevelse på nett

Norgesmesterskapet
Selv om Liftup UB ikke vant prisen for «Beste ungdomsbedrift» ble de trukket ut som en bedrift som spesielt utmerket seg hos dommerne. Årsaken til dette unntaket er at Liftup UB tok 4.plassen i konkurransen «Beste ungdomsbedrift», noe som ikke gir pallplassering, men som likevel er et veldig sterkt resultat. Dette ble tatt i betraktning sammen med at de ble enstemmig vedtatt som Vest Agder fylkeskommune sitt «Beste Salgsteam» og fikk 3. plass for «Reklamefilm». I konkurransen om salgsteamet var det 3 uavhengige juryer som bedømte.

Craters UB vant 2.plassen for «Beste kundeopplevelse på nett» og har arbeidet dedikert med programmeringsspråkene HTML, CSS og PHP i store deler av skoleåret. I forbindelse med dette skal det trekkes frem styremedlem Sondre Haugen (IKT) som hjernen bak nettbutikken craters.agderub.no. Arbeidet har båret frukter utover 2.plassen i fylkesmessen. De er også nominert av Ungt Entreprenørskap Agder til å delta i NM i samme konkurranse (Beste kundeopplevelse på nett).

Her kan dere lese hva Lyngdals avis har skrevet om dette.

Vegard Rydh, lærer IKT

Liftup UB:
http://liftup.agderub.no/

Craters UB:
https://craters.agderub.no

17200727_10154306248155069_1127592620_o