Kvs har de siste månedene vært igjennom enorme oppgraderinger og utbygginger. Det meste er nå på plass og det er blitt veldig flott! I den forbindelse er det en glede å endelig kunne presentere vårt nye bibliotek. Det er et koselig rom som innbyr til fredelig lesning, og her finnes det litteratur for en hver smak. Vår dyktige bibliotekar Gunn Lina ønsker deg velkommen:

IMG_9558Hei og velkommen til et (nesten) helt ferskt bibliotek på KVS! I vinter har vi flyttet inn i nye lokaler (den tidligere Årestua) og før påske sto endelig biblioteket klart, ferdig innflyttet med reoler, PCer, arbeidsbord og den gode gamle bibliotekstolen. Vegg i vegg med biblioteket er det en liten lesesal med 9 pulter der man kan sitte og jobbe med skolearbeid i fred.
På biblioteket finner du ellers alt fra blader som Equilife, Klatring eller Levende Historie til bøker om trening, strikking eller forfulgte kristne; romaner, noveller og tegneserier; litt engelsk og spansk litteratur og DVDer (både dokumentar og spillefilmer).
Jeg er på biblioteket 3 dager i uka, men du kan også spørre tilsyn om å åpne biblioteket på ettermiddagen. Biblioteket er ikke større enn at du klarer å gå mellom alle hyllene på et minutt, men det kan være greit å vite at tidsskriftene og faktabøker om alt fra jakt til strikking, quiz til biografier, står til venstre når du kommer inn. Til høyre står romaner, tegneserier, engelsk og spansk litteratur og filmer.
Skal du låne bøker når jeg ikke er der kan du enten skrive ned navnet ditt og klassen du går i + strekkoden som står på første side i boka på en lapp, eller du bruke selvbetjeningsverktøyet på PCen i skranken ved å skanne din egen strekkode (klasselistene står på skranken) og deretter strekkoden inni boka. Skal du levere bøker/filmer kan du enten legge dem i den hule tralla som står rett innenfor døra.

IMG_9586Fem kjappe om biblioteket:
1. Åpningstid: onsdag 3.-4., torsdag 1.-4. og fredag 5.-8.time
2. Kom gjerne med bok- eller filmønsker!
3. Jeg kan hjelpe med å finne informasjon til skoleoppgaver eller vise hvordan du kan vise til kilder
4. Det er lov å bruke biblioteket uten å låne bøker!
5. Husk at hvis du ikke liker boka er det lov å ikke lese ferdig

 
IMG_9551

IMG_9542

IMG_9555

IMG_9579

IMG_9568