ProfilIndividuell Toppidrett

Er du på et høyt nivå i en individuell idrett? Ønsker du å satse samtidig som du tar videregående?

På Kvs-Lyngdal tilbyr vi individuell toppidrett på idrettsfag.

Vi ønsker å tilrettelegge for deg og følge deg opp i idretten din slik at du får fremgang. Fordelen med å gjøre dette på idrettsfag er at du også lærer mye relevant teori som gir deg et bredere grunnlag og større forståelse for trening og hva som skal til for å nå målene dine.

Kriterier

Søkere på denne fordypningen må være utøvere på regionalt eller nasjonalt nivå. Du må være flink til å trene selvstendig og ha god struktur på øktene dine. Du må følges tett opp av trener og klubb, og treningsopplegget på skolen vil bestemmes av deg, trener og linjelærer. Noen av øktene vil du trene alene eller i samarbeid med andre på samme fordypning, men du vil få tett oppfølging av lærer.

Tilleggspoeng

På utdanningsprogram idrettsfag kan elever få 0,7 tilleggspoeng på bakgrunn av idrettslige prestasjoner. Eleven må søke skolens ordinære inntak og sende inn dokumentasjon fra krets eller forbund. For å få tilleggspoeng må dette minimum være oppfylt:

 

  • skolen må tilby undervisning i idretten
  • eleven må utmerke seg på regionalt nivå eller høgare i sin idrett (dokumentert av krets eller forbund)

Linjelærer

Marianne Fredbo er paralympisk svømmer og har mye erfaring som trener og utøver. Hun brenner for fremgang, og vet hvor viktig basistrening, kosthold og restitusjon er om man skal prestere.

Dersom du lurer på om dette er noe for deg, om du oppfyller kriteriene, eller om vi kan tilby deg tilrettelagt opplegg for din idrett, ta kontakt med Endre Leksbø e.leksbo(at)kvs-lyngdal.no. Dersom dette er interessant vil du bli innkalt til møte før søknadsfrist slik at vi kan avklare viktige detaljer.

Eksempler på idretter vi har tilrettelagt for: Triathlon, styrkeløft, flattvannspadling, mellomdistanse (800 meter), svømming osv.

Velkommen til å søke!