LinjeNaturbruk

Den grønne veien til studiekompetanse. På naturbruk får du yrkesutdanning eller studiekompetanse, og du kan studere nesten hva du vil etterpå.

På KVS-Lyngdal kan du velge mellom disse profilene:

  • Landbruk
  • Skog og friluftsliv
  • Hest

Når du skal søke på Vigo, velger du vg1 Naturbruk i søknaden. Etter søknadsfristen vil alle som har søkt naturbruk motta en sms hvor de må fylle ut valg av profil.
Kun elever som svarer på profilvalget vil bli vurdert i opptaket.

Informasjon om Naturbruk

Det jordnære og naturlige vil aldri bli umoderne. For få ting er mer inspirerende enn å få planter til å gro, og dyr til å trives. Naturbruk er framtidas næring!

Mer

Profil Landbruk

Drømmer du om å jobbe på gård, følge årstidenes rytme, arbeide med maskiner og dyr, bruke kroppen i en variert hverdag? Eller er du bare interessert i en spennende og praktisk måte å ta studiekompetanse på? Da passer profilen Landbruk for deg! Profilen omfatter 12 timer i uka, og det meste av undervisninga foregår nettopp på gården.

Mer

Profil Skog og friluftsliv

Liker du å jakte, fiske og ferdes i naturen? Er du interessert i hogst og skogsdrift? Kunne du tenke deg å gjøre dette i skoletida? Da er profil Skog/Friluftsliv noe for deg.
Profilen omfatter 12 timer i uka. Vi har tilpasset profilen til deg som lengter etter mer tid i skog og friluft, på telttur, med børse eller med motorsag. For mange er dette en spennende måte å få studiekompetanse på.

Mer

Profil Hest

Vi vil at du som elev hos oss skal oppleve glede og mestring med hest og vokse som menneske. Våre fasiliteter og rammer gir alle muligheter for å lykkes, og som elev er du medansvarlig for å bevare vårt gode skole- og stallmiljø.

Mer

Slik er Undervisningen

Som elev på naturbruk får du en solid innføring i naturforvaltning, jordbruk, skogbruk og dyrestell (ku/sau/hest/høns), med fordypning i det du velger som profil. Du vil oppleve variert undervisning, både ute og inne, teori og praksis. De to første årene har du nesten to hele dager med praktiske fag i uka, og det er kanskje dette elevene våre setter størst pris på.

Mer

Hva venter deg som Naturbrukselev?

Mer

Fasiliteter og fritid

Som elev får du tilgang på fantastiske fasiliteter & fritidstilbud. Å ha gode muligheter og ressurser rundt seg er viktig for trivselen. Her får du en oversikt over alt du kan boltre deg i og finne på på fritiden!

Mer

Dette kan du gjøre etterpå

Avhengig av hvilket programområde du velger, gir utdanningsprogrammet yrkeskompetanse eller studiekompetanse med mulighet for videre studier ved høyskoler eller universiteter.

Mer