Elevstevnet 2024                  Søke om stipend                Skolestart 2024

Innendørs kunstgress

Skolens idrettshall består av en kunstgressdel som er perfekt for å spille fotball innendørs når det er vinter eller dårlig vær. Banen er ypperlig for lag med fire spillere, med 7-er mål eller små mål.

Klatring

Skolen har både klatrevegg og buldrerom i idrettshallen. Her er det varierte ruter fra 5+ til 8-. Hos oss får du mulighet til å ta brattkortet, og til å være med i skolens klatreklubb. Det er også gode muligheter for klatring ute i nærområdet.

Treningsrom

Den aktive veien til studiekompetanse! Skolens treningssenter ligger plassert midt på tunet. Her har finner du alt fra benker og knebøystativer, til slynger, manualer, kettlebells, hangupsbars og forskjellige maskiner. Det er også eget spinningrom. I styrkerommet vil du finne alt du trenger til å bygge muskler.

Håndballparketten

I idrettshallen har skolen en parkett-del-håndballbane. Her kan man spille frisbee ultimate, volleyball, innebandy og badminton for å nevne noe. Banen brukes flittig.

Hestesenter

Skolen har et nytt hestesenter som består av ridehall, nye luftegårder og kjørebane, nye stallanlegg og ridestier. I stallen er innredningen i beste kvalitet, og inneholder hestedusjer, gode skapmuligheter og et hyggelig pauserom.

Fjøs

Skolen har sau, høns og ku! Vi er stolte av at skolen vår egentlig er en stor gård! Vi produserer en hel del mat, som jo er noe av det viktigste man kan drive med!

Sørlandsbadet

Sørlandsbadet ligger like ved skolen. Som elev får du rabatt på årskort slik at du kan nyte anlegget så mye du vil til trening, avslapning og moro. Badet har stupetårn, sklier, boblebad, idrettsbasseng og bølgebasseng for å nevne noe. God mat og is er også å kjøpe.

Beachvolleyball

Skolen har to beachvolleyballbaner. Disse brukes nesten «non stop» fra vårsola titter frem til høsten settes inn for alvor. Dette er hengeplass i godværet.

Hinderbanen

Det finnes vel knapt en bedre treningsform en hinderbanen. Her får du kjørt deg, eller lekt deg, om du vil det. I samme område er det mange stier og turløyper. Slå deg løs!

Jaktterreng

Skolen har et jaktterreng som elever med jegerprøve kan benytte seg av. Har du ikke jegerprøve tilbyr skolen kurs i dette på fritiden.

Frisbeegolfbane

KVS-Lyngdal har lange tradisjoner for frisbee ultimate og frisbeegolf. I KVS-parken kan du spille frisbeegolf, grille eller gå på slakk line om du skulle ønske det. Banen ligger på U-disk.

Kaffebar med scene

«EDEN» er skolens hengeplass. I Cafèen foregår alt fra cafèkvelder, quiz, grip mikrofonen, til kokkekamp eller juleverksted. Her kan du få kjøpt mat, og overskuddet går til skolens misjonsprosjekt.

Karate

Lyngdal karateklubb har sine lokaler på Kvavik, cirka 1 km fra skolen. Klubben har i mange år utdannet disiplinerte utøvere av kampformen Kyokushinkai-karate. Du er velkommen til å innta det hvite beltet, og gå gradene.

Buldrehula

Skolen har nå en splitter ny buldrehule! Buldring er en lavterskel og enkel måte å klatre på der man ikke trenger utstyr, da veggen ikke er så høy, og det er myk landing. Veggen er bygd av klatrelegenden Børre Bergshaven og har noe for alle nivåer!

Lyngdal IL

Lyngdal IL er et meget aktivt og mangesidig fleridrettslag. Flere av skolens elever spiller f.eks fotball på junior eller seniorlagene. Idrettslaget har meget gode fasiliteter, flott stadion med løpedekke, tre kunstgressbaner, stor fotball- og klatrehall, og et flott klubbhus. Som elev på KVS-Lyngdal er du velkommen til å benytte deg av mulighetene i Lyngdal IL.

Bibel- og Bønnegruppe

For å vokse som en kristen eller finne ut av hva i all verden det betyr å ta imot Jesus, er det fint å kunne være en del av et litt mindre fellesskap. Der kan man lære av hverandre, dele liv og få oppmuntring. Skolen tilbyr alle elever muligheten til å være med i en bibel- og bønnegruppe. Det foregår som regel slik at små elevgrupper har fast fellesskap hos en eller to av de ansatte, der det gjerne er litt mat, samtale, film, bønn og liknende.

Åpen hall

Idrettshallen er stort sett tilgjengelig på kveldstid, men på tirsdager er det KAST, nemlig et fast opplegg med lek, spill og lagidretter, og en liten andakt. Dette blir gjennomført med høy hyggefaktor og er et fint sted å bli kjent med nye venner!