Elevstevnet 2024                  Søke om stipend                Skolestart 2024

Noen tips tilInternatet

Hjertelig velkommen til et nytt skoleår ved KVS-Lyngdal.

Du sitter kanskje hjemme og gruer deg litt til å dra på en ukjent skole, bo borte fra foreldrene dine, treffe mange ukjente mennesker, og vaske klærne dine selv. Hvordan skal det gå? Hva er det du har gitt deg inn på? Kanskje du ikke har så mye erfaring med den linjen du har valgt, kanskje er du redd for karakterene, for at du kommer til å lengte hjem eller for at du ikke liker maten. Slapp helt av.

Du trenger ikke å grue deg, du kan heller glede deg. Bare vær deg selv, vær hyggelig, og bli med på de aktivitetene vi setter i gang i oppstartsuka, så skal du se at det ordner seg. Skolen har laget en liten liste med tips som du kan lese dersom du lurer på hva som er lurt å huske på som ny elev.

  1. Vær deg selv. Folk finner ut hvem du er likevel, du kan faktisk være deg selv på KVS. Det er den beste versjonen av deg vet du.
  2. Vær hyggelig, hils på dine medelever (selv dem som ser store og skumle ut), smil og se om du kan huske navnet. Ta hensyn til dine medelever og naboer på internatet. Vis respekt og snakk pent om folk. Husk at de andre i første klassene også er i samme situasjon som deg, og ønsker å bli trygge og treffe nye.
  3. Bli med på aktivitetene som blir arrangert. Det vil bli grillkvelder, lek, spill, bading og henging. Den letteste måten å bli kjent med folk er å leke og ha det moro sammen. Selv om du ikke er verdensmester.
  4. Få gode vaner. Legg deg i tide, og stå opp i tide. Ha orden på rommet, sett av fast tid til leksene, trening og andre viktige ting. Mulig vi høres ut som moren din nå, men stol på oss. Du får det mye bedre her på skolen om du gjør dette. Det er viktig at du begynner med dette med en gang. Kommer du skjevt ut, kan det være vanskelig å ta seg inn.
  5. Se positivt på ting. Benytt deg av mulighetene. Det finnes et hav av muligheter når så mange bra folk er samlet. Lyngdal er en aktiv plass, sjekk ut om du kunne tenke deg å benytte deg av et tilbud.
  6. Ikke mur deg inne på rommet foran PC eller TV. Da mister du mye av miljøet, og går glipp av det beste.
  7. Delta på torsdagsmøter. Det er veldig hyggelig og herlig.
  8. Snakk med lærerne, personalet eller miljøarbeiderne. Vi ønsker å være der for deg, og hvis du trenger hjelp, si ifra!

Uansett hvem du er, hva du kan, hvordan du ser ut, eller hva du tenker, vi gleder oss til å bli kjent med deg, og håper at du vil trives her på skolen. Her ligger det til rette for gode år dersom du er positiv og gjør din del. Velkommen til KVS.