Åpen dag 2025!             Foreldredag 1.februar

ProfilHest og landbruk

Vi vil at du som elev på profil Hest og landbruk skal oppleve glede og mestring med hest og andre dyr på gården, og vokse som menneske. Våre fasiliteter og rammer gir alle muligheter for å lykkes, og som elev er du medansvarlig for å bevare vårt gode skole- og stallmiljø.

Selv om profilen nå heter Hest og landbruk (tidligere bare Hest), vil profilen fortsatt ha mest fokus på hest, spesielt på vg1.

Vi er opptatt av at du skal utvikle dine personlige egenskaper og egenferdigheter med hest, samtidig som du også vil være med på matproduksjon via sauedrift, egg- og fôrproduksjon.

Du kan ha med egen hest dersom du ønsker det (se prisliste), men det er ikke noe krav. Alle hestetyper og raser er velkommen.

Profilen gir deg opplæring i trygg og allsidig bruk av hest, og du vil også være med å drifte skolens stall, med blant annet foring, utslipp, innslipp, stell av stall og uteområder, samt vedlikehold av anlegg.

Du vil også få opplæring i traktorkjøring, samt landbruksrelaterte oppgaver innenfor fôrproduksjon, økologisk sauedrift og egg-produksjon.

 

På vg2 videreføres profilen, og da får du også mulighet til å starte din egen bedrift sammen med dine klassekamerater. Der bruker du det du har lært i vg1, for eksempel rideopplæring og tjenester med hest eller andre ting dere er dyktige på, og tjener penger på dette i skoletida.

 

Skolehestene

Vi har godt utdannede skolehester av ulike typer. I rideundervisning deles elevene i mindre grupper og vi kan garantere at du vil utvikle deg enten du er konkurranserytter eller nybegynner.

Har du egen hest du ønsker å ha med deg, kan du søke om stallplass i skjemaet nederst på siden.

 

Ridning

Elevene våre har ulike ambisjoner. Vi er opptatt av å hjelpe deg å nå dine mål.

Lærerne på hesteprofilen er selv aktive ryttere. Av kompetanse kan nevnes fagbrev i hestefaget, ridelærerutdanning trinn 2, trener 1 fra Norges Rytterforbund og kjørelærer 1.

Det er muligheter for å delta på treninger og helgekurs utenom skoletida for de som har egen hest eller er hestepasser for skolehest. Den lokale rideklubben arrangerer sprang- og dressurstevner på skolens anlegg.

 

Mulighetene

Vi ønsker å gi deg innblikk i hvilke muligheter som finnes dersom du ønsker deg et yrke med hest. Derfor har vi utflukter til staller og bedrifter, fra rideskole og travstall, til hesteklinikk og hestutstyrsbutikk. På vg2 har du fem uker utplassering i bedrift, hvor du kan få nyttig arbeidserfaring og praksis.

Mange ønsker seg en høyere utdanning i stedet for, eller i tillegg til å jobbe med hest, og velger du vg3 Naturforvaltning får du studiekompetanse, og er klar for videre studier på høyskoler eller universitet.

 

Veien videre

I vg3 kan du velge om du vil gå videre på Naturforvaltning og få studiekompetanse eller Landbruk og bli agronom. Du kan også gå begge og både få agronomtittel og ta studiekompetanse som et 4.år.

Tar du studiekompetanse kan du gå videre på universitet og høyskole, og da har du mange valgmuligheter. Blir du agronom vil du ha et ypperlig utgangspunkt for å jobbe i landbruket, ta over gård og liknende. Entreprenørskap gir deg en spennende og unik erfaring med å drive din egen bedrift og tjene egne penger.

 

 

Praksis i KVS-stallen

Som elev på heste-og landbruksprofilen går du stallvakter sammen med medelever. Her får du lærerik praksis gjennom deltakelse i drifta av vår topp moderne stall, hvor vi har både tradisjonell oppstalling og en flott utegangsstall for skolehestene. Du får dermed innblikk i ulike driftsformer.

Søknadsskjema for stallplass

Våre fasiliteter

  • 27 bokser på 3×3 meter, to vaskespilt og egen skoavdeling.
  • Stor flott utegangsstall med plass til ca 10 hester.
  • 20×60m ridehall og stor utebane.
  • Ute hele dagen i store paddocker med frostsikre vannkar og tilgang på grovfor.
  • Turmuligheter.


Våre samarbeidspartnere

Vi har god tilgang på høy fagkompetanse i distriktet. På KVS har vi god dyrevelferd i fokus, og samarbeider blant annet med:

  • Hestetannlege vetBerven
  • Hesteveterinær Jan Olav Berget
  • Dyrekiropraktor Stein Ibanez
  • Hovslagere med fagbrev